суботу, 18 грудня 2010 р.

Не тримайте вдома роги



Вірити прикметам чи ні – справа особиста. Однак наші предки назбирали їх на всі випадки життя. За народними повір’ями, деякі людські звички чи предмети інтер’є-ру здатні притягувати удачу або навпаки – проблеми та невезіння.
Наприклад, штучні квіти, якими полюбляє прикрашати кімнати більшість людей, — небажані елементи інтер’єру. Їх у оселі тримати не варто, бо вони начебто спричиняють конфлікти в родині, погіршують самопочуття та пророкують погані новини. Павичеве чи фазаняче пір’я притягує неприємності, а найгірше, як вважають у народі, — тримати вдома квіти з воску: вважається, що віск – знак могили.

Не тримайте вдома роги
Любителі прикрасити власну оселю зображеннями хижих тварин або мисливськими трофеями мають зважити на те, що це притягує у дім негативну енергетику. А оленячі роги взагалі можуть стати причиною важких втрат і розлуки з близькими людьми. Морські мушлі провокують регулярне повернення до неприємних спогадів.
Не рекомендується також тримати вдома надбитий чи надщерблений посуд. Слід негайно його позбутися, бо родину переслідуватимуть негаразди. У жодному разі не можна тримати фото у тріснутій рамці, навіть якщо це дорогий серцю подарунок, бо позитивна енергетика та внутрішній спокій цієї людини також дадуть тріщину. Кімнатні рослини, які в’ються по стінах чи спеціальному каркасу, можуть стати передвісником хвороб та розладу в сім’ї.
Літні люди знають багато різних повір’їв, вірять у них і переказують своїм дітям та онукам. Наприклад, не можна класти навхрест виделки чи ножі, бо гострі кути провокують родинні чвари. Не варто також подавати ніж, навіть якщо про це просять, бо бути сварці. Не можна одночасно з кимось брати сіль з однієї сільнички, бо, мовляв, між людьми пробіжить «чорний кіт». Коли уже так сталося, то, щоб запобігти конфлік-ту, обом слід посміхнутися. А якщо ви раптом закашлялися під час їди, то слід чекати гостей.


Від гріха подалі• Не взувайте спершу лівий черевик, бо притягнете неприємності, те ж стосується й ранкового підйому: на ліву ногу вставати не варто, бо день буде невдалим.
• Не тримайте вдома старі капці чи інше зношене взуття, бо дорога буде невдалою.
• Не струшуйте воду з рук після миття, бо, як кажуть у народі, від цього чорти плодяться – скільки крапель, стільки й чортів.
• Не залишайте недоїдені шматочки хліба, бо є загроза залишити з ними і частину свого щастя.
• Не куштуйте страву з ножа, щоб не бути сердитими.


Від слова лихого, від ока недоброгоОберегом від негараздів можуть слугувати різні предмети з народним розписом. Вони знімають нервову напругу та налаштовують людину на позитив. А диванні подушечки з вишивкою забезпечують взаєморозуміння між членами родини і домашній затишок. Якщо натрапите десь на матрьошку, обов’язково варто придбати такий сувенір. До того ж, коли в ній парна кількість фігурок, то вона буде підтримувати фінансовий достаток у родині, непарна – захищати від небажаних гостей, зурочення та конфліктів.


Якщо дорогу перебігла чорна кішка Ми звикли вважати, що чорний кіт – на невдачу. Але господарі, які тримають котів та собак чорної масті, можуть бути спокійні: такі тварини убережуть дім від грози та крадіїв. А ця прикмета, ймовірно, витлумачена вже на сучасний лад: офісні працівники кажуть, що не варто часто згадувати свого начальника, аби той не прийшов сердитим. Щоб гарантовано отримати від когось те, про що проситимете, треба спробувати тричі обійти навколо цієї людини. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...