понеділок, 13 грудня 2010 р.

ДАІ хоче "європейських” штрафів і “права” у заставу

ДАІ хоче "європейських” штрафів і “права” у заставу
Новий адміністративний кодекс передбачає систему єдиних штрафів. А на перевищення швидкості взагалі вводиться "погодинна тарифікація" - чим більша швидкість, тим більше платиш.
Якщо сьогодні строгість покарання за порушення правил дорожнього руху визначає інспектор ДАІ, то новий Адміністративний кодекс, «адаптований під Європу», передбачає єдиний штраф.
Крім того, як повідомляє ТСН, у документі, над яким зараз працюють Мін'юст, Мінтранс і МВС, прописана диференційована відповідальність в залежності від категорій авто. Найсуворіше покарання передбачається для водіїв небезпечних вантажів.
 
Згідно з новими правилами, вводиться і градація покарань за перевищення швидкості: до 10 км / год, від 10 до 30 км / год, від 30 до 50 км / год і вище. Також на суму покарання буде впливати і категорія авто.
 
Оновлений документ також буде включати окремий пункт спеціально для гонщиків і організаторів перегонів.
 
"Хочемо заспокоїти водіїв: ми не говоримо про підвищення сум штрафів по всіх порушеннях. Штрафи будуть підвищені, в основному, за грубі порушення. Такі, як переїзд залізничних переїздів, керування авто у нетверезому стані, перевищення швидкості. Наша мета - зробити адміністративний кодекс більш ефективним і поліпшити безпеки на дорогах", - заявив Євген Кравець, начальник прес-служби департаменту ДАІ України.
 
А ще у ДАІ стурбовані тим, що лише 70% оштрафованих автолюбителів справно оплачують квитанції. Тому незабаром в українських автолюбителів будуть забирати права в заставу – до моменту оплати штрафу за порушення.
 
Нагадаємо, нещодавно даїшників вже наділили додатковими повноваженнями.

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...