середу, 22 грудня 2010 р.

Чи шкідлива їжа з мікрохвильової печі?



Чи шкідлива їжа з мікрохвильової печі?Використання мікрохвильових печей в дошкільних закладах і в молодшій школі заборонене в усьому світі. Що стосується дітей, то для них їжа, яку зготували або розігріли в мікрохвильовій пічці, - це табу tvoymalysh.com.ua.

У Радянському Союзі були заборонені мікрохвильові печі. Після війни виявили медичні дослідження, що проводилися німцями з мікрохвильовими печами. За результатами досліджень з'ясувалося, що будь-яка мікрохвильова піч містить магнетрон, який перетворює електричну енергію в над-високочастотне електричне поле частотою 2450 мегагерц (МГц) або 2,45 Гігагерц (ГГц), яке і взаємодіє з молекулами води в їжі. Мікрохвилі є однією з форм електромагнітної енергії, як і світлові хвилі або радіохвилі. Це дуже короткі електромагнітні хвилі, які переміщаються зі швидкістю світла. Мікрохвилі «бомбардують» молекули води в їжі, змушуючи їх обертатися з частотою мільйони разів в секунду, створюючи молекулярне тертя, яке і нагріває їжу. Це тертя завдає значної шкоди молекулам їжі, розриваючи або деформуючи їх. Простіше кажучи, мікрохвильова піч викликає розпад і зміну молекулярної структури продуктів харчування в процесі випромінювання.
  Чим повільніше готується їжа, тим вона здоровіша. Продукти, зготовані на пару, набагато корисніші, ніж варені, а тим більше смажені. Особливо слід сказати про швидке разморожування продуктів в мікрохвильовій печі, розморожені продукти приносять ще більшої шкоди, ніж просто приготовані в мікрохвильовій печі. Адже в заморожених продуктах збільшується кількість води, а водневі та кисневі іони активуються під впливом мікрохвильового випромінювання і просто стають небезпечними для здоров'я.


Випромінювання мікрохвильових печей призводить до руйнування і деформації молекул їжі.  


  Мікрохвильова піч створює нові сполуки, що не існують в природі, так звані радіолітичні. Радіолітичні сполуки створюють молекулярну гниль - як прямий наслідок радіації.

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...