вівторок, 7 грудня 2010 р.

Аби щонеділі лунав церковний дзвін


"Сарненські новини"/http://sarny.in.ua// повідомляють:.

Багато років мешканці села Катеринівка мріяли про храм, де б щонеділі проводили богослужінння, вінчали наречених, хрестили дітей.  І ось днями  для парафіян відкрив двері храм великомучениці Катерини, що став найбільшою окрасою маленького села; йменували його в честь великомучениці Катерини, яка поплатилась за віру у Христа страшною смертю. Обрали цю святу й через те, що ім’я її схоже з назвою села. І хоч нині тут ще немає постійного священика, християни вірять, що Господь допоможе у вирішенні й цієї проблеми, аби щонеділі лунав церковний дзвін, скликаючи людей на спільну молитву.
       Ніхто не стояв осторонь – трудились гуртом. А коли святиню звели, то дарували образи, підсвічники, хрести, лампадки, вишивані рушники тощо. Вразила відданістю Господу  старенька мешканка Сарн, яка продала власний будинок і пішла жити в дім для одиноких громадян, а на отримані кошти придбала розкішну ікону Почаївської Божої матері, яку повісили над царськими вратами. Подарувала також Євангеліє та лампадки. Місцеві жителі щедро дякують благодійниці та щиро пишаються ошатною святинею, бо і в їх селі тепер на рокові свята служитимуть всеношні та святитимуть пасхи. Раніше добирались у сусідні села Зносичі та Немовичі.
      

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...