понеділок, 20 грудня 2010 р.

Далеко не всім по кишені


  
     Любителі домашнього молока намагаються купувати його нині на ринках вранці. Пізніше вже можна й не застати. Продавців поменшало, бо ж корівки пішли «у декрет». За півторалітрову пляшку молока сільські господині просять 9-10 гривень. Зросли ціни й на молокопродукти. Особливо подорожчала сметана. Недешевий сир кисломолочний. Далеко не всім по кишені й масло - 56-58 гривень за кілограм.  Недоступними для збіднілих споживачів стали тверді сири. Найпопулярніший з них - голландський - нині коштує дорожче, ніж в країнах Євросоюзу - 45 гривень. Сири інших ходових сортів ще дорожчі - 50-60 гривень.
  
     Біля рибних прилавків народу теж не густо. Покупців відлякують ціни. З настанням посту рибопродукти подорожчали.Продавці ж виправдовуються, мовляв, ціни підняли, бо митниця підвищила вартість розмитнення товарів.
     А ось ціни на м'ясо, сало залишилися на листопадових позиціях. М'яса на ринках багато, а попит невеликий.  Віддати 40-45 гривень за свинину не кожен може. Тим часом селян-товаровиробників високі ціни не тішать, бо ж зиск від них невеликий. Вони кажуть, що наживаються на їх праці перекупники, нарікають на низькі закупівельні ціни. Заготівельники донедавна купували у них свиней по 12-14 гривень за кілограм живої ваги, а продавали втридорога.
     Попри зменшення попиту на м'ясо продавці ціни усе ж таки тримають, сподіваючись, що невдовзі, напередодні новорічно-різдвяних свят, попит зросте. Уже нині окремі завбачливі господині скуповуються на свята. Прогнозують, що подорожчають й овочі так званого «борщового набору». А поки що кілограм картоплі можна купити за 3-3.50 гривні, буряків - за 4, моркви - за 2.50-3 гривні, цибулі - за 5. З овочевого набору найбільше подорожчала капуста - 4-5 гривень за кілограм. Торік у цю пору її можна було купити за 1.80-2 гривні.
    

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...