неділю, 12 серпня 2012 р.

«Та він такий козел!»




На вигляд дуже гарненька дівчинка вже яку добу не могла контролювати своє «внутрішнє я». Відштовхуючи своєю поведінкою всіх друзів і знайомих, замикаючись у собі, сходила з розуму. Тяга лише до одного приводить її до параної, і мабуть це не любов … Скоріше не любов, а ідеалістичне обожнювання предмета,що супроводжується муками і стражданнями. Дівчинку варто жаліти, лаяти або лікувати? Що робити з закоханими і куди подіти їх нерозділене кохання?


А тим часом, поки великі уми міркували, дівча не знаходило собі місця. Різкі головні болі, перепади артеріального тиску робили її шкіру блідо-зеленим, очі тьмяними, волосся ламким. Дівчинка втратила безтурботність, її настрій різко змінювалося, що дуже вже відлякувало оточуючих. Знайомі не хотіли спілкуватися з нею, адже нав’язливі думки про об’єкт її зітхання перетворювалися на постійні розмови про її нещастя. І не потрібні їй були поради, потрібна була лише жалість і фрази: «Та він такий козел!», «От як він міг!». Дівчинка заперечувала все хороше, закопувала себе глибше в депресію і неврастенію, адже вона вважала, що без мук любов тьмяніє, розсіюється, як ранковий туман.

Наступним етапом її любовної параної стали божевільні ревнощі, які не була реакцією на вчинки або слова її обожнюваного, це саме ненаситність і вимога бути єдиною. Таке вимагання остаточно перетворило дівчинку в злу, самотню грудку ненависті, ворожнечі до світу, невпевненості в собі. Тепер же той клубок в’їдається своїми гострими шипами в кожного, хто вимагає любов, сам не вміючи любити. Коли ж великі уми все обдумали, то Всесвітня організація охорони здоров’я визнала любов хворобою та занесла її до реєстру захворювань під номером F63.9.

Вчені вважають, що любов можна порівняти з обсесивно-компульсивним розладом. Жоден психолог не відправить пацієнта до психіатра з діагнозом «закоханість», але самостійно позбавитись від такого параноїдального кохання майже не можливо. Адже тут не йдеться просто про почуття і підсвідомості, тут вже розглядаються біохімічні процеси, які можуть погано впливати на здоров’я людини. Симптоматика нам доволі таки знайома:

- Нав’язливі думки про іншу людину;
- Різкі перепади настрою;
- Жалість до себе;
- Безсоння, переривчастий сон;
- Необдумані, імпульсивні вчинки;
- Перепади артеріального тиску;
- Головні болі;
- Алергічні реакції.

При цьому, людина «любляча» насправді не цікавиться об’єктом своєї пристрасті, її хвилює тільки володіння. Ні благополуччя, ні проблеми, ні бажання коханого таку людину не хвилюють – головне мати. Це наслідок того, що причина хвороби не об’єкт «любові», а деякі особливості самого хворого. Фахівці кажуть, що по тому, як людина любить, можна визначити стан її психічного здоров’я. Стосовно до любові звучить і інше медичне поняття – «змінений стан свідомості», з яким доводиться працювати, в основному, психіатрам. На їхню думку, змінюватися свідомість може як в кращу, так і в гіршу сторону.

Тож кохайте і скоріше за все, ви не станете тією дівчинкою. Ви лиш кохайте!

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...