неділю, 12 серпня 2012 р.

НЕ ТВОЯ ВИНА!


На вулиці ми дедалі частіше чуємо російську мову, замість рідної – української. А більшість молоді і взагалі необізнані у історії власного народу. Особливо вражає той факт, що патріотичні сили, які б мали боротись з цією проблемою ніяк не реагують, а якщо і приймають заходи, то малоефективні. Так в чому ж проблема? Кожен із нас користується засобами масової інформації. А це: телебачення, інтернет, преса тощо. Саме звідти ми «п’ємо» мільйони чужих думок. Це свого роду психологічний тиск. Адже, як ви мабуть помітили, більшість українських каналів транслюють фільми, телепрограми, ток-шоу саме російською мовою.

Це просто збіг чи масове винищення свідомості українського народу? Адже, якщо ви помітили, Україна вже однією ногою стоїть в Росії. І все це завдяки Чорноморському флоту,я кий перебуває в Криму, впровадженню законопроекту про другу державну мову, змінам у освіті, які не покращують, а навпаки притуплюють рівень знань учнів, договори про ціну на газ, хоча в надрах української землі є і свої родовища…
І що дивує, те що російська не здає позицій і надалі домінує в україні, а будь-яка спроба поширення української сприймається образливо, мовляв “діскрімініруют русскій”. Хто дійсно дискрімінований на Україні в плані мови, так це україномовне населення. Та можливо все це пояснюється тим, що завдяки століттям русифікації російська стала для більшості українців рідною! Але попри все це, житель України повинен володіти рідною мовою, незважаючи на свої переконання.
І хочеться закінчити цитатою із пісні «Сам собі країна» гурту Скрябін: «Не твоя вина, що ти батька твого син, а твоя біда не вміти бути ним!!!»

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...