Під час профілактичного відпрацювання обласного центру працівники ВДАІ Луцького МВ УМВС України у Волинській області на території міста зупинили мопед «Ямаха», під керуванням 28-річного жителя міста Луцька. Про це повідомили у СЗГ УМВС України у Волинській області.
З’ясувалося, що водій мопеда перебував у стані алкогольного сп’яніння. Окрім того, керував транспортним засобом без посвідчення водія та реєстраційних документів на нього.

А в селищі Торчин нарядом ВДАІ Луцького РВ УМВС України у Волинській області було затримано скутер «Альфа» під керуванням 18-річного мешканця Луцького району. Молодик сів за кермо незареєстрованого у встановленому порядку транспортного засобу, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння. Більше того – в посвідченні водія відсутня необхідна категорія «А1», яка надає право керувати скутером.
Також під час несення служби по нагляду за дорожнім рухом в селі Грибовиця Іваничівського району співробітники ДАІ зупинили мопед марки «Альфа» під керуванням 29-річного жителя району.
У результаті перевірки виявилося, що водій керував даним транспортним засобом із аналогічними порушеннями.
На всіх трьох чоловіків було складено адміністративні протоколи за ч. 2 ст. 126 (Керування транспортними засобами особами, які не мають відповідних документів або не пред'явили їх для перевірки), ч. 6 ст. 121 (Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами) та ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП.
Крім цього, працівниками ВДАІ Нововолинського МВ УМВС України у Волинській області у місті Нововолинськ зупинили скутер «Хонда Діо» під керуванням 14-річного місцевого жителя. Юнак керував скутером, не зареєстрованим у встановленому порядку, не досягнувши відповідного віку і без мотошолома. Хлопець пояснив, що скутер йому дав батько, аби той поїхав у магазин за продуктами.
Матеріали передано в кримінальну міліцію у справах дітей Нововолинського МВ УМВС України у Волинській області. На батька неповнолітнього водія складено адміністративний протокол за ч. 3 ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) КУпАП.
Усі транспортні засоби затримані і доставлені на майданчик тимчасового утримування райвідділів міліції. Наразі за даними фактами триває перевірка.