пʼятницю, 17 серпня 2012 р.

Можна Юлі, можна й нам


Українські зеки теж хочуть в нардепи

Сьогодні, 17:33

Троє громадян України, які нині перебувають в місцях позбавлення волі, подали до Центрвиборчкому документи на їх реєстрацію кандидатами в народні депутати України.

Про це повідомляє сайт Моя Вінниця.
Одним із перших своє бажання стати нардепом висловив 26-річний Максим Сивак. Він балотуватиметься на окрузі №12 у Вінницькій області, на території якого він народився і відбуває покарання. Своєю довіреною особою він обрав в.о.начальника колонії, майора Юрія Жука.
Також документи в Центрвиборчком передав 55-річний Віктор Жук, колишній голова Світлогірської сільради, що в Полтавській області. В 2008 році він був засуджений на вісім років. Серед статей - третя частина статті 365 Кримінального кодексу - та сама, за якою засуджена Юлія Тимошенко.
Передали у Центрвиборчком і документи кандидата-рецидивіста - 31-річногоДмитра Перехейди. Не зважаючи на свою третю судимість, він готовий виборювати депутатський мандат по київському округу №90. Перехейда навіть подав до ЦВК свою передвиборчу програму з семи пунктів, серед яких «Належнi умови утримання в тюрмах» і «Економiчне зростання регiону».
Але реалізувати свої передвиборні програми не вдасться ні йому, ні вінницькому кандидату-зеку: усім їм відмовлять у реєстрації.
На думку експертів, українські закони не забороняють подавати документи на реєстрацію таким кандидатам. Але стати депутатами за законом вони не можуть.

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...