четвер, 2 серпня 2012 р.

У Кричильську вже є газ,


У неділю в одному з найбільших сіл Сарненщини – Кричильську - урочисто запалили газовий факел. Мешканці Кричильська вже давно мріяли про блакитне паливо у своїх оселях, та ніяк не вдавалось відшукати джерело фінансування підвідного газопроводу.



Пуск газу cтав святом для всього села. Урочистості проходили білягазорозподільчого пункту (ГРП), де зібралося кілька сотень людей. Загальна вартість об’єкту становить близько 5 млн гривень. Наразі газ підведений до села, попереду робота із розведення його по вулицях села та домівках. Для цього теж потрібні значні кошти. Як зазначив голова Сарненської РДА Анатолій Остапчук, дружною громадою і цю проблему вдасться вирішити.


Заступник голови правління ПАТ «Рівнегаз» Петро Торгун розповів, що в області щороку газифікують десятки сіл. Кричильськ – це 23-й населений пункт із 65-ти сіл Сарненщини. Цьогоріч заплановано підвести газ і до сусідніх із Кричильськом – Одринок і Поляни. Загалом у цих трьох населених пунктах має бути газифіковано майже тисяча домівок, а протяжність газопроводів становитиме 35 кілометрів.


Першою оселею, до якої у Кричильську підвели газ, стала домівка сина відомого українського письменника Леоніда Куліша. Серце письменника зупинилося п’ять років тому, але він завжди вболівав за те, щоб в оселях його земляків з’явилось голубе паливо. Микола та Людмила Куліші виховують двійко дітей, зізнаються, що про газ у домівці мріяли давно. Вдова Леоніда Куліша Галина була дуже зворушена тим, що місцева та районна влада обрала для першочергової газифікації оселю її дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...