неділю, 26 серпня 2012 р.

Є НА ПОЛІССІ ТАКЕ СЕЛО - НЕМОВИЧІ



Історія нашого села Немовичі, що розкинулося поблизу районних Сарнів, така ж гірка і безрадісна, як і всіх інших волинських поселень, які пережили не одних чужинців і загарбників, що панували на цих болотистих , з безліччю синьооких озер, землях. По різному складалися їх родоводи і долі. Про деякі села в історичній літературі залишився слід, а про інші є лише припущення, що в більшості овіяні легендами, а у деяких немає жодних відомостей.
Не знаю, чи в світовій історії вироблено якусь методику, від якого часу ведеться відлік появи того чи іншого населеного пункту, міста чи села, але мені здається, що такої методики не існує. Тому й визначають вік поселення по різному. Звісно добре, коли є якась згадка про поселення в архівних документах. Але з іншого боку, це ще зовсім не означає, що воно саме тоді з”явилося. Адже могло виростати з вулички у декілька хатинок, хутора з пари обійсть, протягом довгого часу, поки виростало в помітний населений пункт.

Читайте книгу.

Є НА ПОЛІССІ ТАКЕ СЕЛО – НЕМОВИЧІ - натиснути

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...