четвер, 27 вересня 2012 р.

У РІВНОМУ ГОЛОСУЮТЬ ПО КИТАЙСЬКІ


Десять місяців везли з Китаю до Рівного систему для автоматизованого голосування депутатів міськради у сесійній залі. Для зручності її називають "радою", так, як ту, яка працює уже 15 років в обласній раді і була виготовлена рівненським заводом "Газотрон". Яка справжня назва китайського пристрою — ніхто й не знає.
На відміну від рівненської, яка збоїв не давала, китайська "рада" поки випробування на точність не пройшла. Навіть спричинила політичний скандал у міськраді. Але відмовлятись від неї не збираються. При потребі й китайців викличуть на підмогу.
Незважаючи на пульти для голосування, депутати частину сесії голосували традиційно — руками
Незважаючи на пульти для голосування, депутати частину сесії голосували традиційно — руками
На сесії минулого тижня, вставивши картки у пульти для голосування, депутати побачили, що на екрані інформація про їхню присутність у сесійній залі не підтверджується. Депутатам доводилося майже за кожне питання переголосовувати по три-чотири рази, щоб побачити хоч наближений до правильного результат голосування.
Після того, як таким же потрійним голосуванням депутати внесли зміни у структуру міської ради, ввівши обіцяну міським головою посаду першого заступника, у сесійній залі виник скандал. Депутат Олексій Бучинський, який голосував проти введення посади заступника, у роздруківці виявив себе у числі тих, хто голосував "за". На його вимогу провести повторне голосування міський голова не відреагував. А коли Бучинський попросив надати йому з цього приводу відповідь, Володимир Хомко відрізав: "Зверніться до мене письмово, тоді і відповім".
Не переймаючись сумнівними результатами голосування, міські обранці з допомогою тієї ж автоматизованої системи розглянули решту питань. Тож якими насправді були рішення останньої сесії міськради — можуть, напевно, знати хіба китайці.
Автоматизовану систему придбали на вимогу депутатів, які сумнівались у правильному підрахунку голосів під час голосування руками. Ціна запровадженого нововведення — майже 230 тисяч бюджетних гривень. Тендер на придбання та встановлення системи виграла київська фірма "Інком", яка має філію у Рівному.

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...