четвер, 27 вересня 2012 р.

ВИШИТИЙ РУШНИК ДЛЯ М. ШЕРШУНА В ПОДЯКУ ЗА ДОБРІ СПРАВИ

Відремонтований міст  за сприяння М. Шершуна
Микола Харитонович Шершун при кожній слушній нагоді відвідує земляків, переймається їх клопотами. Тож і цього разу у Корості  (як у 2007 газифікацію, в минулому році реконструкцію дитсадка, та ін.) саме він ініціював організаційні складові цієї справи, розповідає сільський голова Олександр Климець. Особисто на місці оглянув аварійну споруду, привіз військових, які вже мають досвід такого будівництва. Підтримали таку ініціативу керівники обласної та районної влади Василь Берташ та Анатолій Остапчук, а також громадське об’єднання «Верес», керівник місцевого сільгосппідприємства Михайло Чиж, колективу Сарненського держлісгоспу.

Цього літа за участі керівників району, народного депутата України Миколи Шершуна в селі Корост відкрили новий міст через Горинь, який з’єдує села Корост, Поляни, Одринки, Угли.

До слова, на території Коростської сільської ради розташовані три дерев’яних мости, один над Горинню та два - через річку Мельниця, загальною довжиною 102 метри. Найбільший з мостів, що з’єднує центральну садибу з Одринками, протяжністю 57,5 метра, збудований ще у 1971-72 рр. Після розпаду місцевого колгоспу, доглядати міст було нікому і в 2006 році його взяла на баланс сільська рада. Тож місцевим доводилося власними силами та коштом утримувати його в належному стані. Щороку на окремих ділянках змінювали настил та ті частини, які можна було відремонтувати. Та цієї весни перед селянами постала невтішна картина: на 70 % пошкоджені палі, та на 80 % - наземна частина. Довелося повісити навіть надпис, який попереджав, що споруда ця аварійна і проїзд заборонений.
Однак місцевим постійно порушували заборону, бо без мосту ніяк. Адже з іншого боку річки школа, яку відвідують дітлахи, земельні паї місцевих селян.
Тож як звести новий міст, на місці того, що вже не підлягає ремонту? Завдання для місцевих непосильне, особливо, коли у територіальної громади немає необхідних коштів. Але не раз у найвідповідальніші моменти до справ на благо корощан долучалися обласні високопосадовці та незмінно, вже впродовж багатьох років поспіль, народний депутат України Микола Шершун. Микола Харитонович при кожній слушній нагоді відвідує земляків, переймається їх клопотами. Тож і цього разу (як у 2007 газифікацію, в минулому році реконструкцію дитсадка, та ін.) саме він ініціював організаційні складові цієї справи, розповідає сільський голова Олександр Климець. Особисто на місці обглянув аварійну споруду, привіз військових, які вже мають досвід такого будівництва. Підтримали таку ініціативу керівники обласної та районної влади Василь Берташ та Анатолій Остапчук, а також громадське об’єднання «Верес», керівник місцевого сільгосппідприємства Михайло Чиж, колективу Сарненського держлісгоспу.
Тож майже за два місці через Горинь перекинули новий міст. До речі, якщо вантажопідйомність старого була не більшою 5 тон, тепер же через річку можна буде провести вантаж до 40 тон.
Виконали будівельні роботи фахівці військової професії, спеціалізованої інженерної військової частини 15/19 м. Дубно, під керівництвом командира Олега Безрукава.
Нині ж і дорослі і малі в Корості дорослі і малі радіють новому мосту. Адже це і зручний, а головне безпечний доїзд, до населених пунктів ради, городів і пасовищ, до школи та садочка. Зрештою, всіх переваг відразу й не згадати. Люди розповідають, що охоче долучилися до будівництва, бо вірили, що якщо пообіцяв Шершун - обов'язково зроблять. І вкотре у цьому переконалися.
На знак вдячності місцеві подарували Миколі Харитоновичу традиційний український оберіг – вишитий рушник. Пообіцяв, що зберігатиме його, як реліквію, в батьківській хаті у рідному селі Злазне.

1 коментар:

  1. За таких людей й потрібно голосувати на виборах до ВР.Лише такі люди піднімуть нашу державу з руїн

    ВідповістиВидалити

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...