середу, 26 вересня 2012 р.

У наших лісах водяться браконьєри і віднедавна з"явилися рисі і кабани



Браконьєри стали набагато досвідченішими у порівнянні з минулими роками.

Про це заявляють в Рівненському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, де днями з цього приводу відбулася прес-конференція за участю першого заступника начальника управління Сергія Івашинюти та районних мисливствознавців.
— До того ж, переважна більшість із них забезпечена спецзасобами, наприклад, приладами нічного бачення, добре налагоджена у цих “спеціалістів” і система зв’язку. Вони стали досвідченішими. Довести вину порушника правил полювання дуже складно навіть тоді, коли його упіймали на гарячому, – коментує ситуацію головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства Роман Ступчук.
Не лякає кривдників природи ні адміністративна відповідальність, ні штраф, який, до речі, чималий. Наприклад, за вбиту дичину можна викласти  від 10 до 20 тисяч гривень, проте за незаконне зберігання зброї штраф, зважаючи на наслідки від цього, мізерний – від 51 до 85 грн. Можливо, це і є причиною частих випадків використання рушниць чи ще якоїсь зброї проти охоронців лісу. А такі випадки, як кажуть мисливствознавці, не поодинокі. Найбільш проблемні райони - це Володимирецький, Рокитнівський, Зарічненський та Дубровицький. За словами мисливствознавців, рівень браконьєрства у цих районах дуже високий. Найчастіше полюють браконьєри групами. Серед них можна зустріти як місцевих селян, котрі прийшли на полювання заради шматка м’яса, так і цілком заможних людей, яким кортить убити звіра заради задоволення й адреналіну.
Проте є і оптимістичні новини. Віднедавна у наших краях з’явилась лань,  а ще збільшилось поголів’я рисі, козулі та дикого кабана. Щодо останніх, то наразі вирішується питання про створення страхового фонду, який зміг би відшкодовувати збитки, завдані господарствам селян цими тваринами.
• Анатолій Андрієвський

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...