суботу, 22 вересня 2012 р.

Від 80 копійок до 1,2 гривні за кілограм картоплі


Від 80 копійок до 1,2 гривні за кілограм пропонують волинським фермерам закупівельники зі сходу та півдня. Місцеві аграрії прогнозують, що до кінця сезону ціна ще більше впаде. 
На Рівненщині картопля цьогоріч вродила добре. З гектара добрий ґазда збирає до 40 тонн. Площі насад­жень, попри торішні прогнози, фермери не зменшили. За словами господарів, урожай картоплі цього року непоганий, погодні умови сприяли для цього, бо в час формування бульб йшли дощі, аби була пожива, буде й хороший урожай.

Урожай тішить, а ціна - хоч плач. Селяни бідкаються: збирати картоплю тільки почали, а вартість другого поліського хліба вже низька. Закупівельники з півдня та сходу пропонують від 80 копійок до 1,20 за кілограм. До кінця сезону буде ще дешевше, прогнозують місцеві господарники.

Селяни підрахували: справедлива ціна картоплі – щонайменше 2 гривні за кілограм. Щоправда, вимагати таку оплату можуть одиниці, ті, хто має сховища для овочів. Для більшості ж це дороге задоволення. Лише на будівництво об’єкта треба витратити не менше мільйона гривень. Ті фермери, які сховище мають, з продажем спокійно чекають зими. Тоді картоплю можна буде продати вдвічі, а то й утричі дорожче. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...