вівторок, 4 вересня 2012 р.

СКАРБ ДОБИ ВОЛОДИМИРА


volynnews.com (4)
фото: volynnews.com (4)
Археологи виявили срібні прикраси доби князя Володимира на території міської гімназії №4
Про це повідомляють «Волинські новини» з посиланням на прес-центр ДП «Волинські старожитності». 
Наприкінці серпня у Володимирі-Волинському прокладали нові комунікації на території гімназії №4. Розпочавши земляні роботи, вже першого дня ДП «Волинські старожитності» спільно з управлінням культури Волинської ОДА призупинили їх і розпочали археологічне дослідження в межах наявних траншей. Експедиція під керівництвом Олексія Златогорського виявила і дослідила 14 об'єктів давньоруського часу
.
В одному з об'єктів, знищеному траншеями, прокладеними ще в 1960-1970-х роках, виявили срібні прикраси давньоруського періоду: шийну гривню, пластинчастий браслет, витий браслет, скроневі кільця (сережки так званого «київського» типу), колти, хрестики й намисто.Скарб сильно пошкоджений і потребує негайної реставрації.
Поряд зі скарбом виявили фрагмент верхньої частини гончарного горщика ХІІ – першої половини ХІІІ століття, який містив сліди окислення кольорового металу.
Роботи вже завершили, скарб передали на реставрацію. Найближчим часом на ділянку в центрі Володимира-Волинського виготовлять пам'яткоохоронну документацію, яка забезпечить охорону території від будь-яких земляних робіт і будівництва. 



Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...