вівторок, 25 вересня 2012 р.

Микола Шершун за розвиток малого та середнього бізнесу


Величезна кількість перевірок правоохоронними та контролюючими органами, бюрократична тяганина з численними звітами, нереальні для виконання приписи на усунення порушень – це проблеми з якими щодня змушений боротися малий та середній бізнес в Україні.

Рівненщина і Сарненський район, на жаль, теж не винятки. Ці та багато інших проблем місцеві підприємці назвали, як головні перешкоди у їхній роботі, на засідання ради при голові райдержадміністрації.
На зустрічі з підприємцями керівник району зауважив, що захист конституційних прав та інтересів громадян, сприяння розвитку бізнесу повинні стати головними пріоритетами  у роботі державних органів влади.
- Тиск на бізнес з боку контролюючих та правоохоронних органів є злочином проти держави та суспільства, - зазначив він.
Відтак закликав усіх учасників зустрічі знайти шляхи співпраці та порозуміння з представниками місцевого бізнесу.
Щоправда і підприємці, і представники місцевої влади добре розуміють, що більшість проблемних питань на місцях не вирішити. Бо це потребує законодавчих змін, втручання з боку представників центральної влади. Тому на зустріч запросили Миколу Шершуна. Йому й озвучили своє бачення, що потрібно для поліпшення інвестиційного клімату в країні, аби спонукати людей активніше займатися бізнесом, створювати нові робочі місця, наповнювати бюджети не за рахунок штрафів, а сплачуючи посильні і зрозумілі податкові відрахування.
Серед головних пропозицій – це зменшити величезний клан перевірюючи органів, на утримання яких держава змушена витрачати величезні кошти, а також посилити відповідальність працівників контролюючих установ за прийняття неправомірних рішень, накладання безпідставних штрафів.
- Розвиток малого та середнього бізнесу – це фундамент економіки будь-якої країни, - зазначив Микола Шершун, - однак чомусь у нашій країні до підприємців ставляться, як до дійної корови. Однак навіть корову спершу треба нагодувати. Тому, я переконаний, що інтереси дрібних підприємців потрібно захищати і відстоювати у будь-якому разі. Ці люди не лише самостійно заробляють, не вимагаючи у держави ніякої допомоги, а й дають робочі місця та зарплатню іншим.
Щоправда численні перевірки, непомірні податки не лише відбивають бажання у дрібних підприємців до подальшого розвитку, а й викликають недовіру до влади.
Микола Шершун пообіцяв, що не залишить без уваги ті пропозиції та зауваження, які прозвучали на зустрічі з підприємцями.
Світлана Горошко
(Рівненська обл.)

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...