понеділок, 10 вересня 2012 р.

Рівненські параолімпійці привезуть додому 6 нагород



9 вересня у Лондоні завершились Паралімпійські ігри, які стали досить успішними для української збірної. В останні дні змагань до чотирьох нагород, здобутих рівненськими спортсменами у дзюдо, додалося ще дві. Рівненська плавчиня Ярина Матло виборола "бронзу", а футболіст Ігор Косенко - "срібло".

Рівненська плавчиня, майстер спорту України міжнародного класу з плавання серед спортсменів з вадами зору Ярина Матло змагалася у запливі на 100 метрів брасом.
Ярина Матло, яка у попередніх фінальних запливах не зуміла вибороти жодного призового місця, стартувала по першій доріжці.
Зібравшись із силами, Ярина зуміла випередити багатьох сильних супротивниць.
Нашу спортсменку, яка показала час 1:20.21, перевершили лише представниця Кіпру Кароліна Пелендріту та азербайджанка Наталі Проніна, яка й стала переможницею.

Результат Проніної став світовим рекордом, а нашій Ярині до нього не вистачило трішки більше 4-х секунд.

Ще одну медаль, "срібну", у складі збірної України виборов футболіст, майстер спорту України міжнародного класу серед спортсменів із наслідками ДЦП Ігор Косенко.
Збірна України з футболу завершила свої виступи на Паралімпіаді фінальним матчем проти росіян.

Гра вийшла напруженою, адже поступатися без бою у такому принциповому матчі не хотів ніхто.

Команда України, у складі якої виступає й рівнянин Ігор Косенко, провела гру злагоджено й завдала чимало ударів по воротах росіян. Але удача від наших хлопців відвернулася.

Долю матчу вирішив єдиний гол, який на 44-й хвилині забив Едуард Рамонов.

Нагорода Ігоря стала шостою для рівненських спортсменів. До цього два "золота" вибороли дзюдоїсти Олександр Косінов та Давид Хорава, а дві "бронзи", теж у дзюдо, мають Наталія Ніколайчик та Юлія Галінська.
Олександр МЕЛЬНИЧУК

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...