середу, 18 серпня 2010 р.

Країна парадоксів



Що не кажіть, але Україна – країна парадоксів. Коли економіка злягла на саме дно, а пересічні українці отримують чи не щодня ціновий шок, то, здається, що владоможці живуть в іншій країні: країні до-статку, неймовірних багатств та надприбутків. Посудіть самі: згідно з рейтингом найбагатших людей країни, за версією журналу «Фокус», три віце-прем’єри януківсько-азаровського уряду Сергій Тігіпко, Борис Колесніков і Андрій Клюєв засіли в першій п’ятдесятці.
Зокрема, віце-прем’єр з економічних питань Сергій Тігіпко, засновник групи ТАС (№18 у рейтингу) цього року зміг утриматися в двадцятці рейтингу найбагатших людей України. Однак збіднів він цьогоріч на майже 50 мільйонів долярів. Наразі статки Тігіпка, за версією «Фокуса», становлять 571,9 млн. дол.
Андрій Клюєв, перший віце-прем’єр, що володіє част-кою корпорації «Укрподшипник», за рік разом з братом Сергієм збільшив свої статки на 27 млн. дол. і посів почесне 27-е місце в рейтингу. А в цілому брати Клюєви мають не багато-не мало — 383,8 млн. дол. на двох.
Віце-прем’єр з питань Евро-2012 Борис Колесніков, який трохи відстав від своїх колег-мільйонерів, захопив 45-ту позицію в рейтингу. Нагадаємо, що він є співвласником групи «Конті». Одначе Колесніков за рік заробив майже удвічі більше, ніж брати Клюєви, але загалом наразі має в кишені більше 250 млн. дол.
На 29-й сходинці засів ще один гравець януківської команди — шеф СБУ Валерій Хорошковський, котрий володіє телеканалом «Інтер». І це при тому, що минулого року він отримав 27 млн. дол. збитків. Таким чином, статок мільйонера скоротився до всього (?!) 357, 3 млн. дол.
З 675 мільйонами доларів на 14 місці у рейтингу найбагатших людей країни опинився столичний мер Леонід Черновецький.
Найбільше ж у 2009 році заробив член ющенківської команди, одіозний екс-міністр закордонних справ Петро Порошенко. Він зумів заробити 118 мільйонів доларів і закріпитися на 13-му місці в рейтингу. Загалом же підконтрольний йому концерн «Укрпромінвест» забезпечив йому статків на суму 738 млн. дол.
Такі вони – українські високопосадовці. І дарма, що закон забороняє мати стосунок до бізнесових структур, і байдуже, що більшість українців живе на межі та за межею бідності. У них, чиновників, своя Україна - «Україна для «своїх» людей»

1 коментар:

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...