четвер, 12 серпня 2010 р.

Таке було і мабуть ще довго буде



У САРНАХ ХАБАРІВ НЕ БЕРУТЬ
На усіх в’їздах у Сарненський район красуються помаранчеві таблички з написами: “Сарненщина - територія, вільна від хабарів”. Подібну наочність роздали керівникам держустанов: міліції, прокуратури, митниці, школи, лікарні.
Як розповіла СіД начальник відділу з питань внутрішньої політики Мирослава Ангел, встановлення помаранчевих таблиць - ініціатива 51-річного голови Сарненської райдержадміністрації, колишнього бізнесмена Василя Багнія.
На таблички зі змістом “Ми працюємо без хабарів” хворобливо реагують хіба тільки лікарі. Останні дуже обурювалися через непряме звинувачення у хабарництві й вирішили не чіпляти табличку на фасад будівлі.
Коштом спонсорів виготовили більш як сотню табличок різних розмірів і змісту. Одні з них інформують про відповідні “хабарні” статті Кримінального кодексу, інші містять номер “телефону довіри” сарненської міліції.
Найцікавішу таблицю прилаштували біля Катеринівки. На ній стрілочкою вказано напрямок Катеринівської колонії - там мусять сидіти хабарники і мафіозі.

Ну,що ж,завдяки новітнім технологіям,є змога повернути час на півроку назад;

В райдержадміністрації полюбляють “відкати”?

Цікава стаття була надрукована нещодавно в газеті “Волинь” здається за 23 січня. У своїй статті “ПАМАРАНЧЕВІ РУХЕРОВІ КОМБІНАЦІЇ” автор Олексій Теплий розповідав про затвердження бюджету для Сарненського району. Думаю не кожен має змогу прочитати данну статтю, тому текст цієї статті ми далі і надрукуємо. От мені цікаво, чи перевірять правоохоронці факт існування “відкатів” в райдержадміністраці, адже реагувати на публікації в пресі це є їхній прямий обовязок. Правда звичайно ж якщо з цих можливих відкатів частина неперепадає і до них :(

Два дні тривали запеклі дискусії в Сарненській районній раді. Так депутати затверджували районний бюджет. Зазвичай, про прозорому його формуванні процедура займає півгодини, максимум годину.

Але голова райдержадміністрації п. Рухер запропонував такий розподіл, який не лише суперечить здоровому глузду, а викликав справедливе обурення з боку всіх депутатьских фракцій районної ради, окрім звичайно “нашоукраїнців”.
Депутати від Української Народної Партії запитали, чому на придбання в будівлі с. Немовичі під дитячий садочок заплановано аж 800 тисяч гривень, у той час аналогічну будівлю в с. Костянтинівка під школу, коли головою РДА був В.Багній, придбали лише за 80 тичяч гривень. А не рухомість до речі впала в ціні. Криза ж....

Отож, два дні поспіль п.Рухер і фракція “Наша Україна” переконували депутатів затвердити пропоновану ними суму. Наводилися різні аргументи – і про якусь експертизу, і що таку ціну виставив власник тощо.
Шалений тиск на депутатів тривав до тих пір, поки депутати від Української Народної Партії прямо з сесійної зали не зателефонували власникові будівлі і поцікавилися, у яку суму він оцінює свій об’єкт. Відповідь була надто цікавою і промовистою: “Якщо без відкату то 500 тисяч” (факт телефонної розмови зафіксовано).

Ця інформація депутатом В.Пєхотіним була озвучена для всіх присутніх на пленарному засіданні, і стало зрозуміло навіть “сліпим” “нашоукраїнцям”, куди збирався п.Рухер спрямувати 300 тисяч наших з вами чесно зароблених коштів.
Це лише один приклад, як “господарює” в районі заїзджий варяг.

І таких комбінацій п.Рухер наплутав в районі достатньо багато, відчуваючи безкарність і покровительство з боку свого протеже Матчука, який теж, до речі, за 2 роки царювання на державній службі збільшим свої статки з 5 до 55млн. доларів.

Ну що ж, так би хотілося поділитися з цими панами та подібними до них звичайно людською совістю, порядністю, мораллю. Але для пройдисвитів, на жаль це не аргумент. Їх цікавлять лише гроші. І чим більше, тим краще. Апетити свої вони вгамувати вже не в змозі. Можливо, їм допоможуть правоохоронці перейти на ефективну лікувальну дієту – тюремну баланду. А можливо, мешканцям Сарненщини набридне терпіти такий дерибан і запропонують вони, як кажуть, по-доброму збиратись геть з району таким рухерам.

2 коментарі:

  1. Розпитував в людей,чи справді в Сарнах не беруть
    хабарів-відповіли ствердно...

    ВідповістиВидалити
  2. От звідки взялися величезні статки в місцевих
    князьків...

    ВідповістиВидалити

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...