пʼятницю, 20 серпня 2010 р.

На Рівненщині розводять небезпечних рідкісних змій?

18 серпня у с. Річиця Гощанського району під час збирання врожаю картоплі на власному городі 42-річного чоловіка вкусила змія. Подейкують, що рідкісний вид змій вимирає, тому їх розводять у рівненських лісах.

Потерпілого госпіталізували до реанімаційного відділення Гощанської центральної районної лікарні.

— Чоловік розповів, що косив картоплиння. Коли почав вибирати гарбузи, то його ужалила змія за палець лівої руки, — розповів лікар-анестезіолог Гощанської центральної районної лікарні Михайло Матвіюк. — Потерпілий одразу ж перерізав гадюку косою. Уже через годину і сорок хвилин чоловіка доставили до реанімаційного відділення нашої лікарні в стані середньої важкості. Антизміїної сиворотки чоловікові не довелося вводити, а коли стан потерпілого стабілізувався — його перевели із реанімації в інше відділення. Зараз він, певно, вже вдома. Люди, які живуть поблизу лісу, знають як поводитись зі зміями і вміють надавати необхідну допомогу при укусах, — запевнив лікар.

Подейкують, що рідкісний вид змій вимирає, тому їх розводять у гощанських лісах. Можливо, популяція зросла настільки, що плазуни вже виповзають на людські городи.

1 коментар:

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...