неділю, 5 вересня 2010 р.

Із смертю життя не закінчується?

Молимось в Немовичах,на Закарпатті і Прикарпатті;
"-Упокой Господи душу раба твойого Василя та прости
Йому гріхи його.! 
"Пом'яни, Господи, Боже наш, у вірі й надії на життя вічне спочилого раба Твого, брата нашого Василя, як Милосердий і Чоловіколюбець, відпускаючи гріхи та загладжуючи неправди. Полегши, прости всі його провини вільні й невільні, визволи його від вічної муки та вогню гієнського і дай йому користуватися і споживати вічні Твої блага, наготовані для тих, що люблять Тебе. Коли ж і згрішив він, та не відступив від Тебе і безсумнівно в Отця і Сина, і Святого Духа, Тебе в Тройці славимого, вірував і одиницю в Тройці і Тройцю в одиниці православно аж до останнього свого подиху визнавав, будь милостивим до нього і віру в Тебе замість діл прийми і зі святими Твоїми, як щедрий, упокой. Нема бо чоловіка, що жив би і не згрішив, Ти один тільки без усякого гріха і правда Твоя – правда вічна, і Ти один Бог милостей і щедрот, і чоловіколюбності. І Тобі славу возсилаємо, Отцю, Сину і Святому Духові нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь."

Що не кажіть, а диктатори і злі люди ніколи не бувають щасливими у своєму житті, - говорять мудрі старожили. Більше того: зло завжди повертається до того, хто його чинить. Страждають також наступні покоління. Згадайте Леніна, Сталіна, Гітлера - вони або взагалі не мали дітей, або їхні нащадки спокутували гріхи батьків. Очевидно, у Всесвіті панує Вищий закон, єдиний для всіх. Усім доводиться помирати та потрапляти на суд Божий. Можете не вірити, але я переконався на власному досвіді: безсмертна душа існує.
    Після того,як мені приснився віщий сон,через три дні після якого не стало рідного брата Васі,я остаточно усвідомив - нічого випадково не трапляється, із смертю життя не закінчується-життя і смерть даються нам не випадково.
…Це  настільки мене зацікавило, що я звернувся за роз'ясненнями до священика. Протоієрей  православної церкви Вознесіння Духа Святого отець Роман розповів, що перші 40 днів є вирішальними для долі душі. Коли людина помирає, у більшості випадків вона потрапляє в рай. Там душа перебуває 9 днів, після чого до 40 дня потрапляє у пекло. Після цього визначається остаточне місце її перебування. Ставлення живих має значний вплив на душу. Їй можуть бути дуже корисними молитви та добрі, теплі спогади. Що більше людей щонайщиріше моляться за небіжчика, то краще для його душі. Однак побиватися за ним не варто, адже людина нарешті повернулася до Творця,а так,як Вася був доброю людиною,то зло ні до кого не повернеться...
     Світла пам"ять і Царство йому Небесне!!!

1 коментар:

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...