середу, 15 вересня 2010 р.

Переступили через головну заповідь Гіппократа -"Не зашкодь"

    Сьогодні  достеменно я знаю, що у моїй країні безперспективно доводити очевидне. Адже цілком ясно, що вже всі Ми,  малі, або,як зараз стало модно говорити -"пересічні" українці втомилися від так званої великої політики - ганебної, гучної та непомірно брудної.
    В нашій державі тисячі розумних і компетентних моїх земляків,  українців, готових віддати свої знання власній країні залишаються незапотребованими і перебиваються випадковими заробітками, бо не мають "блату" і грошей , щоб дати хабар чиновнику, який би взяв на роботу за фахом.
    Зате скільки усіляких зарубіжних "експертів", що навіть не знають нашої мови, нашого укладу та дуже далекі від розуміння українського менталітету, солодко смакують величезними кусками "експертного" пирога.Такі ж експерти борються з епідемією СНІДу  в Африці, долають голод в Ефіопії, вчать користуватись презервативами аборигенів в  джунглях Амазонки, а завтра ті ж експерти запроваджують в нас Болонську освітню систему і сімейну медицину по-американські , де в районних та сільських лікарнях працюють спеціалісти, що вчились за тією, їхньою Болонською системою, студентами здавали "платні " сесії , а зараз на своїх робочих місцях заліковують пацієнтів  до смерті. Так лікують, як в Сарненській  центральній районній лікарні Рівненської області, де  52-х річному, повному сил чоловіку  В, який з підозрою на шлунковий розлад , приїхав на лікування з сусіднього села , спочатку лікують його від інфекції, а через кілька годин "спеціалісти" ставлять діагноз,- панкреатит.  Цілу ніч йому через крапельницю заливають  відро лікувальної рідини - посилено лікують підшлункову залозу. І ніхто із районних медицинських світил ніяк не може допетрати зняти кардіограму серця . Ранком чоловік помирає від обширного інфаркту. Не витримало його серце такого посиленого "грамотного" лікування... Виявилось, лікували не те, що було хворе.
    І ніхто з цих "спеців - універсалів" не відповів за результат. Не прийшли, не вибачились перед дочасними сиротами - синами; що за одну ніч своїми "знаннями" вбили їхнього батька порушивши головну заповідь Гіппократа-"Не зашкодь".
     Немає на таких спеціалістів суду на землі, але напевне Вони постануть на Вищому суді,там, на Небесах...і понесуть відповідальність за содіяне перед Всевишнім...
   Так же, само не відповідають за результати своїх діянь оті імпортні експерти. Що їм "гуманістам" до того,що після їхніх експериментів, Ми,  українці живемо все "краще" і "краще" , а кому "повезло" - вже не живуть.

10 коментарів:

  1. За таке потрібно посадити,тих хто пставив такі діагнози.То прада,вже такої халатності,як має наша медецина,не має ніде в світі.За кордоном за такі справи,посадили б на чималий срок,а в нас все безнаказуємо.А чому дивуватись,половина лікарів покупували дипломи,а потім добивають,чи убивають,своїх пацієнтів-тільки знають,як вимагати гроші з бідних людей.Скільки людства померло з халатності лікарів,то занесуть СНІД,Венеричні захворювання,різні гепатити.

    ВідповістиВидалити
  2. ТО НЕ ЛІКАРІ-ТО БАНДИТИ,ГІРШЕ-В ТЮРМИ ЇХ

    ВідповістиВидалити
  3. Тут проблема в іншому.Родичі бояться вимагати відповідальності лікарів,аби щось не зробили їхнім
    жінкам,які працюють в лікарні, або десь самі труться,або
    прислуговують владі.Одним словом страуси..

    ВідповістиВидалити
  4. Дійсно так.Правильно сказав Анонім.
    Одним словом страуси.

    ВідповістиВидалити
  5. У ВР зареєстровано законопроект про посилення відповідальності медичних працівників
    Текст відповідного документу оприлюднено на офіційному сайті Верховної Ради України.
    Як зазначається у пояснювальній записці до законопроекту, за підрахунками експертів із Всесвітньої організації охорони здоров`я, в Україні через лікарську недбалість щодня помирає 6-7 хворих і втричі більше стають інвалідами, а медики практично не несуть відповідальності за лікарську недбалість до пацієнтів та своїх обов’язків. При цьому щороку до кримінальної відповідальності в Україні притягується тільки близько десяти медичних працівників.
    Згідно з чинним законодавством, лікаря можна покарати за неналежне виконання професійних обов`язків, тільки якщо це призвело до тяжких наслідків, але якщо тяжких наслідків немає, а неналежне виконання обов`язків мало місце, то лікарі фактично залишаються без покарання за свої дії.
    Зареєстрованим законопроектом пропонується внести зміни до статті 140 Кримінального кодексу України, якими запровадити кримінальну відповідальність не тільки у випадку, якщо неналежне виконання медичними працівниками своїх обов’язків спричинило тяжкі наслідки для хворого, а і у випадку, коли це спричинило тілесні ушкодження середнього чи тяжкого ступеню.
    Також законопроект посилює відповідальність медичних працівників за неналежне виконання обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки чи тяжкі наслідки неповнолітньому.

    САМ.

    ВідповістиВидалити
  6. УКРАЇНА
    Сарненська районна рада

    Рівненської області


    34500 м. Сарни, вул. Демократична, 51, тел. (036-55) 3-58-48, факс (036-55) 3-54-72, e-mail: rada@sarny.rv.ua



    Від 29 жовтня 2010 року № 01/26/е-С-01


    Савчину О.М.

    olek.savchin@yandex.ua
    на № ________ від ________________





    Шановний Олексію Макаровичу!

    Повідомляю, що Ваше звернення щодо смерті брата Савчина Василя Макаровича надіслано для розгляду та відповідного реагування до відділу охорони здоров’я Сарненської районної державної адміністрації.

    Про результати розгляду та стан вирішення порушеного питання Вас буде повідомлено відділом охорони здоров’я Сарненської районної державної адміністрації у спосіб та терміни, визначені чинним законодавством України.


    Голова ради Добриднік М.М.

    ВідповістиВидалити
  7. Людинине стало. Жодного офіційного коментаря, в тому числі і від нового головного лікаря ЦРЛ пана Романюка (чи не він приклав руку до цього пацієнта). І взагалі сарненська медицина впала нижче плінтуса. Ганьба!!!

    ВідповістиВидалити
  8. Людини не стало. Жодного офіційного коментаря, в тому числі і від нового головного лікаря ЦРЛ пана Романюка (чи не він приклав руку до цього пацієнта ?). І взагалі сарненська медицина впала нижче плінтуса. Ганьба!!!

    ВідповістиВидалити
  9. Людини не стало. Жодного офіційного коментаря, в тому числі і від нового головного лікаря ЦРЛ пана Романюка (чи не він приклав руку до цього пацієнта ?). І взагалі сарненська медицина впала нижче плінтуса. Ганьба!!!

    ВідповістиВидалити
  10. Людини не стало. Жодного офіційного коментаря, в тому числі і від нового головного лікаря ЦРЛ пана Романюка (чи не він приклав руку до цього пацієнта ?). І взагалі сарненська медицина впала нижче плінтуса. Ганьба!!!

    ВідповістиВидалити

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...