суботу, 8 січня 2011 р.

МОЛИТВИ ВІД МАЛЕНЬКОЇ СОФІЙКИ



П'ЯТИРІЧНА ДІВЧИНКА ЧИТАЄ У ЦЕРКВІ «АПОСТОЛА» ЦЕРКОВНОСЛОВ'ЯНСЬКОЮ МОВОЮ
    
     Лучанка Софійка Мазурак, якій ледве виповнилось п'ять з половиною років, вже опанувала старослов'янську мову і вільно читає богослужбові книги
    
     Олександр ВОЛИНЕЦЬ
    
     Нещодавно дівчинка без страху і помилок прочитала «Апостола» під час святкового Богослужіння у Свято-Георгіївському храмі.
     Софійка бере в руки книгу і сміливо прямує на середину храму. Зупинившись перед престолом, розгортає книгу і дзвінкий голос на цілий храм оголошує про читання Святого письма. Кожен із прихожан, затамувавши подих, слідкує за дівчинкою, а тоненький дзвінкий голос ллється на цілий храм, провіщаючи відомі людям істини та слова. Однак сьогодні вони звучать незвично - їх доносить маленька дитина. На секунду дівчинка затихає, але відразу ж далі продовжує. У храмі тиша - всі бояться поворухнутись, аби не збити Софійку. Нарешті читання закінчується і, велично закривши книгу, дівча попрямувало на своє місце.
     Парафіяни із захопленням стежать за Софійкою. Адже не кожен дорослий зможе так швидко вивчити старослов'янські літери. А тим більше читати церковні книги.

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...