неділю, 23 січня 2011 р.

Невже батько підпалив сина?

На  Коляди Видричі та навколишні села Камінь-Каширського району вранці облетіла приголомшлива звістка: сорокасемирічниййого мешканець Петро К. нібито облив бензином свого сина і підпалив...

    Сусід розповів, що після третьої години ночі до них прибігла п'ятнадцятирічна сестра потерпілого Ірина і сказала, що горить їхній будинок. Просила допомоги. Але коли він зі своїми двома дорослими синами прибігли, то полум'я не побачили. Не могли зрозуміти, де саме пожежа. І раптом почули якийсь голос, що доносився з будинку Петра К. і просив порятунку. Проте у помешкання зайти їм не відразу вдалося. У передпокої стояв густий, їдкий дим. До того ж не було світла.
     Лише після того, як молодший із синів сусіда Федя вибив шибку у вікні й дим дещо розвіявся, в одній з кімнат вони побачили жахливу картину. Син Петра К. Костя стояв біля вікна - увесь обгорілий. Просив порятунку.
     Отож забрали Костю до своєї хати, викликали з Каменя-Каширського «швидку». Невдовзі потерпілого було доставлено в реанімаційне відділення центральної районної лікарні. За словами медиків, хлопець отримав до шістдесяти відсотків опіків тіла.
     Що ж сталося у Видричах насправді? У селі ходять різні чутки. Кажуть, що Петро К. злов живав спиртним. І, будучи п'яним, свою злість зганяв на дружині. Нібито й тієї різдвяної ночі після вечірньої пиятики його схопила «біла гарячка», яка й призвела до біди.
     - Така версія є, - каже слідчий Камінь-Каширського райвідділу УМВС України в області капітан міліції Василь Кошелюк. Бо коли я побував на місці події, то, зайшовши в будинок, явно відчував запах чи то бензину, чи дизельного пального.
     Батька Костянтина - Петра К. - було доставлено у райвідділ міліції. Все, що відбулося тієї злощасної ночі, він пояснив так:
     - Я хотів залити бензин у бензопилу, а як сталося таке нещастя, й досі зрозуміти не можу.
     Сорокадев'ятирічна мати - Ганна К. - спершу зізналася слідчому, що коли перед Новим роком чоловік повернувся із заробітків, то протягом тижня пиячив. На цьому грунті йому все щось ввижалося. Чіплявся до неї, докоряв, що поки заробляв гроші, вона йому зраджувала. Із її попередніх пояснень слідчому, в ту страшну ніч чоловік побив її, а Костя заступився за матір. До речі, спочатку Ганна К. просила притягнути чоловіка до відповідальності. Тепер жінка вже не хоче, щоб її чоловік був покараний. Без сумніву, хтось вплинув на неї. Можливо, родичі. Бо «запахло» криміналом.
     Тим часом, обгорілий Костянтин перебуває в Луцькому опіковому центрі, де лікарі борються за його життя. Він також дав пояснення слідчому з приводу інциденту. Зокрема, розповів, що встав вночі покурити. Коли відчинив двері у передпокій, то перед ним спалахнуло полум'я, яке його обпекло. Мовляв, що там трапилось - не знає. Більше того - претензій не має ні до кого. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...