вівторок, 11 січня 2011 р.

Як платити спрощенцям у 2011році

Що ж змінилось з 2011 року?
Згідно з прийнятим Податковим кодексом з 1 січня 2011 року підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування (до внесення змін у Кодекс, які можуть бути з квітня 2011 року або й пізніше), сплачують єдиний податок та єдиний соціальний внесок.
Єдиний податок сплачується на рахунок відповідного місцевого бюджету в розмірі частини єдиного податку, що підлягає перерахуванню до цього бюджету відповідно до норм Указу Президента України від 3 липня 1998 року №727 «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва» (з наступними змінами). Варто зазначити, що розподіл коштів єдиного податку або фіксованого податку на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та/або до Пенсійного фонду Державним казначейством України не здійснюється. Тобто, наприклад, підприємець, для якого ставка встановлена в розмірі 200 грн. єдиного податку, щомісяця має сплачувати згідно з вимогами підпунктів 2 і 3 пункту 1 підрозділу 8 розділу XX Податкового кодексу України 43% (86 грн.) на рахунок місцевого бюджету. Сплата ж єдиного соціального внеску має здійснюватися на рахунок, який ви можете дізнатись в управлінні Пенсійного фонду за місцем своєї реєстрації як підприємця. Так, нині передбачається, що для суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб, незалежно від способу оподаткування, а також членів сім’ї, що беруть участь у здійсненні підприємницької діяльності та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність, ставка сплати складає 34,7% від чистого доходу та не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску, який визначається шляхом множення законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати на ставку сплати 34,7%. Наприклад, в січені 2011 – це 326,53 грн. Є особливості і щодо того, коли потрібно сплачувати єдиний соціальний внесок. Згідно із Законом сплата має здійснюватись щомісячно до 20 числа наступного місяця. Тобто, за січень 2011 року потрібно сплатити 326,53 грн. єдиний соціальний внесок до 20 лютого 2011 року. Водночас, правила щодо сплати єдиного податку 20 числа місяця, що передує тому, за який сплачується, не змінились. Тобто, єдиний податок за січень 2011 року підприємці мали сплатити до 20 грудня 2010 року.
Роз`яснює юридичний відділ РОГО КВУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...