неділю, 9 січня 2011 р.

Кого затопить навесні?

№1, 5-1-2011
Повінь на Закарпатті восени 2010 року.
49 сіл у Дубровицькому, Зарічненському, Сарненському та Рокитнівському районах можуть бути підтоплені повеневими водами навесні. Для запобігання розливу річок обласне управління меліорації та водного господарства будує захисні дамби, створило аварійний запас мішків та піску, роздало пам’ятки людям, чиї оселі потрапляють в зону підтоплення, та регулярно стежить за прогнозом погоди. Чи буде цієї весни повінь — зараз сказати ніхто не зможе.
— Наша область природно є надмірно зволоженою, і 50% усього стоку буває навесні, коли тане сніг, — каже заступник начальника обласного управління меліорації та водного господарства Сергій Васильєв. -Гідрометцентр зараз фіксує підвищення рівня води на річках Горинь, Стир та Случ, але хтозна, як буде далі, адже повінь може бути спричинена кількома факторами. На щастя, таких потопів, як на Закарпатті, у нас не бувало, принаймні в останні роки. Років 13 тому була повінь, що довелося тимчасово відселяти людей.  Зазвичай у селян північних районів затоплює луки, городи та погреби у дворах. Найчастіше трапляються випадки, коли люди у повінь гинуть, намагаючись врятувати власний автомобіль, щоправда, не у нас, а за кордоном. І все ж таке застереження вписане окремим пунктом у нашу, поліську пам’ятку на випадок евакуації.
Світлана ФЕДАС.

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...