неділю, 21 листопада 2010 р.

ДОГЛЯД ЗА МЕТАЛОПЛАСТИКОВИМИ ВІКНАМИ


 
    Сучасні металопластикові вікна — чудове доповнення інтер’єру. Вони забезпечують затишок і тепло, захищають від протягів і примх погоди. Та для того, щоб такі вікна тішили упродовж багатьох років, необхідно забезпечити правильний і своєчасний догляд за ними. Хоча цей процес доволі простий і не потребує великих часових витрат, все ж потрібно знати певні нюанси експлуатації сучасних вікон. Основні складові частини вікна – це рама, стулка, склопакети, ущільнювачі та фурнітура. Кожен з цих елементів потребує особливого догляду.  
    Щоб вікна служили довго і надійно, слід дотримуватися таких правил:1.Чистити вікна — один-два рази в рік. 2. Регулювати фурнітуру — раз в рік. 2. Дотримуватися правильного температурного режиму. 3. Уникати підвищення вологи. 4. Провітрювати приміщення. Дотримання правильного режиму вологи і температури допоможе уникнути утворення конденсату на вікнах. Для того, щоб ефекту запотівання не було, потрібно провітрювати кімнату тричі на день по 5-10 хвилин, температура приміщення не має перевищувати 18-20°С, а вологість — 40-50%. Це не тільки вбереже вікна від утворення конденсату, а й створить здоровий клімат і приємні умови життя. Окрім цього, є ще декілька порад, які дозволять уникнути неприємних ситуацій: розміщувати кімнатні рослини потрібно у добре провітрюваних приміщеннях, підвіконня не має повністю закривати радіатор опалення, а при виборі довжини гардин слід залишати достатньо простору для проходження тепла від батареї до вікна. Якщо ж у приміщенні упродовж тривалого часу спостерігатиметься висока вологість, це може призвести до виникнення на відкосах, місцях стику і на самому виробі пліснявого грибка. Отже, дотримуючись цих нескладних рекомендацій, з вікнами проблем не матимете й вони завжди тішитимуть вас своїм чудовим зовнішнім виглядом і справною роботою.

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...