вівторок, 30 листопада 2010 р.

Сарненська районна влада зформована

Автор фото Василь Сосюк.

    Микола Драганчук запропонував на заступника кандидатуру Валентина Цупріяна від Партії регіонів. Після процедури таємного голосування вміст скриньки засвідчив волевиявлення депутатів: 21 – за, 15 – проти. Відповідно оминули розгляд питання про умови оплати праці заступника. Утворення, обрання складу та голів постійних комісій не обійшлося без дебатів. Олексій Хомич, якому пропонували головувати в комісії з питань аграрної політики, земельних ресурсів, екології, природокористування та розвитку села, узяв самовідвід. Отож очільником комісії став Микола Добриднік. Відбулася низка рокіровок: Віктор Коротчук зі складу комісії з правових питань, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики, регламенту районної ради перейшов у аграрну, «помінявшись» місцем з Миколою Андрюшиним, а Михайло Білецький (з питань
освіти, культури й духовності, молодіжної політики, спорту та туризму) – з Віктором Савчиним (охорона здоров’я, материнства й дитинства та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи). Головою постійної комісії з питань бюджету, фінансів, податків і соціального захисту населення став Олег Жошко, правових питань, місцевого самоврядування, депутатської діяльності й етики, регламенту райради – Олександр Юркевич, економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій і комунальної власності - Іван Тотовицький, охорони здоров’я, материнства і дитинства та ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС – Василь Іванюк, освіти, культури і духовності, молодіжної політики, фізичної культури, спорту та туризму – Михайло Мартинюк.
    Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій РДА Мирослав Балабушка поінформував про зміни в районній Програмі ремонту мостів і понтонно-мостових переправ сільських населених пунктів Сарненщини на 2008-2011 роки. Зокрема додалися поточні ремонти мостів через Горинь у Коросту, через Случ – у Любиковичах і Немовичах. 38 депутатів висловили своє схвалення на сесії.
   Микола Костецький оприлюднив текст звернення депутатського корпусу райради до Президента України з вимогою накласти вето на нову редакцію Податкового кодексу України.  Коли підійшли до розгляду «Різного», Олег Жошко вніс пропозицію повернутися до виборів заступника, що викликало бурхливе обговорення. В’ячеслав Шимко заявив, що це було доречно при розгляді питання, Володимир Банацький – що це створить прецедент хаотичності в подальшій роботі ради, Микола Драганчук закликав проголосувати, але за умови, що це підтримають не третина депутатів, як записано в регламенті, а 23. 28 представників.
  Отож після 15-хвилинної перерви розпочалася процедура голосування.
      В результаті повторного голосування: один бюлетень виявився недійсним, два –проти, а 33 – за Валентина Цупріяна.  Голова райради Микола Драганчук привітав новообраного заступника, а В’ячеслав Шимко оприлюднив умови оплати його праці.

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...