суботу, 20 листопада 2010 р.

ЩЕДРИХ УРОЖАЇВ І СВІТЛОЇ ЩАСЛИВОЇ ДОЛІ

    Сарненщину не назвеш житницею, однак у краї з діда-прадіда люди сіяли зернові, мали своє збіжжя, з якого випікали смачний і запашний хліб. І нинішнього року теж вирощували колоскові як у колективних, так і в індивідуальних  господарствах.
Загалом сільськогосподарські  підприємства району  зібрали 4695 тонн зерна, середня врожайність становила 13,3 центнера з гектара. На невисокі показники вплинули несприятливі кліматичні умови минулорічної осені та небувала літня спека. Хліб вродив нерясно, але хлібороби зібрали зерно вчасно й не гаючись узялися закладати підвалини майбутнього врожаю. Нині завершується  комплекс осінньо-польових робіт. Посіяли 2427 га озимих зернових, з них  1026 - пшениці, 1401 - жита й 55 - ріпаку. Виорали на зяб 545 га.
     Справжній потужний розвиток держави починається з відродження села. Звісно, пощастило Україні мати найцінніше - людей працьовитих, щирих, добрих. Мудрість, терпіння і працелюбність завжди  були притаманні селянам, які свою віру й оптимізм беруть від землі. ви не любите трудитись у півсили, бо так у цій галузі працювати не можна – прибутку не матимеш. 
Велика подяка вам, шановні хлібороби, за щире сумління в почесній праці на ниві. Хай і надалі рясно колосяться щедрими врожаями поля, втілюються в життя плани, задуми та сподівання на радість рідним, на благо розквіту рідної України. Хай обходять стороною природні стихії, а ваші родини живуть у сімейному затишку, щасті, благополуччі та доброму здоров’ї. Рясних вам ранкових рос, щедрих урожаїв і світлої, щасливої долі!

1 коментар:

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...