вівторок, 23 листопада 2010 р.

Є в календарі день, коли їм дарують гарні посмішки

Фото автора.  
Вперше професійне свято хліборобів відзначали в Зносичах. У вщент заповненому залі Будинку культури - сільські трудівники, гості та представники органів виконавчої влади. Розпочали урочистості учасники народного аматорського вокального ансамблю «Намисто» обрядом «Обжинки», співаючи  милозвучні, пересипані жартами зажинкові пісні, в яких і любов до землі, і шана хлібу. Відтак ведучі Наталія Чорна та Вадим Бублій шанобливо привітали трудову родину зі славною подією, а голова райдержадміністрації Анатолій Остапчук прийняв коровай, спечений з нового врожаю, який символічно піднесли на вишиваному рушнику.  За тим представив громаді новообраного голову районної ради Миколу Драганчука, який подякував присутнім за щирий прийом, пообіцяв, що сумлінно працюватиме на благо мешканців району й привітав винуватців торжества з професійним святом.  і нагородили за багаторічну та сумлінну працю, високі показники у виробницві сільськогосподарської продукції, вагомий особистий внесок у розвиток агропромислового комплексу операторів машинного доїння Наталію Мельник (СГПП «Верес»), Лідію Гоч (СФК «Пастовник»), Людмилу Федчук (СГПП «Маяк»), механізаторів – Володимира Гамзу (СФГ «Тутовицьке»), Андрія Мельника (СГПП «Мир»), Василя Галушка (СГПП «Случ»), слюсаря Михайла Гудімова (СГПП «Случ»), бригадира тракторної бригади СГПП «Маяк» Івана Вєтрова, бригадира рільничої бригади СГПП «Світлана» В’ячеслава Робейка, майстра комбікормового цеху ПОГ «Журавушка» Сергія Шокота.
Односельців і колег тепло здоровив і нинішній керівник СГПП «Маяк» Ігор Остапчук. Молодий, завзятий, він впевнено йде стежкою свого батька - успішного аграрія, талановитого керівника й людини, яка вислухає, порадить, допоможе. Винуватців торжества вітали також зносицький сільський голова Іван Вакулко, директор Зносицької ЗОШ І-ІІІ ст. Марія Власюк, яка подякувала за сприяння в розбудові освітянської галузі, співпрацю та меценатство.
Мабуть, найбільш хвилюючим був цей святковий вечір для людей, які пішли цьогоріч на пенсію. З дня у день, з року в рік, вони торували стежину на роботу. За звитяжну та багаторічну працю Ігор Анатолійович вручив їм квіти та сертифікати на добротні подарунки.
Без сумніву, про людей, які працюють у сільському господарстві, можна говорити безкінечно. І, мабуть, дуже добре, що є в календарі день, коли їм дарують і гарні посмішки, і щирі слова подяки.  А ще - чудові танці, пісні та музику, якими так вдало потішили сільських трудівників учасники зразкового аматорського хореографічного колективу «Журавка», дитячого фольклорно-етнографічного гурту «Веретенце», вокального ансамблю «Мереживо», а також вокальне тріо РБК солісти Леонід Давидюк, Микола Угрин, Валерій Дидюк, Марія Макаревич, Іван Симончук й інші
творчі особистості.

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...