четвер, 4 листопада 2010 р.

Ми повинні жити добре

Українці — чесні, порядні, працелюбні люди, то чому тоді четверо з п’яти із нас, згідно із даними ООН, живуть за межею бідності?
Для підтвердження того, як зараз важко жити, не потрібна статистика. Кожен на собі відчуває, що отримавши пенсію чи зарплату та сплативши за комунальні послуги, залишається з копійками. Нам кажуть, що тарифи високі, бо газ дорогий. Так, дорогий, але ж в Европі він не дешевший, і податки там більші, і субсидій на оплату комунальних послуг немає, але люди все одно живуть краще. Напевне, це тому, що за ту саму роботу, що й українці, вони отримують більше. Якби у нашого водія маршрутки була зарплата як у водія автобуса в Лондоні — 20 000 гривень, то його родина не жахалась би сум у квитанціях.
Ми часто від політиків та керівників чуємо, що в бюджеті немає грошей на доплати до пенсій, підвищення заробітних плат. Водночас, їх вистачає на дорогий ремонт чиновницьких кабінетів, на шикарні престижні автівки, постійну рекламу політиків з екранів телевізорів. Тому гроші є, потрібно лише їх чесно і справедливо розподілити.

1 коментар:

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...