понеділок, 22 листопада 2010 р.

Патріарх Московський гуляє на халяву


За останні 15 місяців глава Російської православної церкви четвертий раз відвідує Україну
Патріарх Московський їздитиме, їстиме, спатиме за українські гроші
Сьогодні з дводенним візитом до Києва прибуває Патріарх Московський і всія Русі Кирило. Офіційний привід – участь у відзначенні 75-річного ювілею глави Української православної церкви Московського патріархату Володимира. Проте навіть для непосвячених у релігійні справи зрозуміло – і цей, і всі попередні вояжі московського ієрарха мають глибокий політичний підтекст.
  Як і всі попередні, нинішня подорож Кирила дорого обійдеться Україні. З УПЦ Московського патріархату надіслали листа прем’єр-міністрові Миколі Азарову з проханням посприяти у належній організації візиту.

А саме – безкоштовно обслужити літак з московським патріархом і його почтом, вишикувати для гостей з Москви почесну варту, подати їм автобуси і легковики представницького класу, забезпечити охорону і супровід автомобілями ДАІ, виділити безкоштовно номери «люкс» у найкращих готелях і ресторан для прийому. Микола Янович на всі ці та інші прохання швиденько відгукнувся, хоча РПЦ з її багатомільйонним кошторисом могла би взяти ці витрати на себе…

Патріарху Кирилу (Володимиру Гундяєву) минулої суботи виповнилося 64 роки. Після школи працював у геологічній експедиції. У 23 роки постригся у монахи. Пройшов всі щаблі священнослужителя. У 28 років став ректором Ленінградської духовної академії і семінарії, у 30 – архієпископом. Швидкий кар’єрний ріст аналітики пояснювали співпрацею з КДБ (у деяких статтях називають його псевдо – «Михайлов»).

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...