суботу, 16 червня 2012 р.

У цьому році буде багато грибів


Дощова погода на Луку обіцяє повні кошики грибів



Календарик: 16 червня 2012 року, субота
Православний календар:
16 червня за новим стилем (2 червня за старим стилем) — Мученика Лукиліяна.







Іменини:
Денис, Дмитро, Лаврентій, Лазар, Лука, Лук’ян, Павло, Павла, Поліна, Панас, Семен, Софія, Юліан
Народні прикмети:
Якщо на Луку цілий день йде дощ — буде багато грибів.
Якщо дме вітер з півночі — буде негода й мокре літо.
Якщо дмуть вітри з півдня — добре ростимуть ярові культури.

Господарю на замітку:

Сприятливий день для садіння квітів, коренеплодів, цибулі. Добре займатися домашнім консервуванням, заготівлею ягід на зиму. Ефективна боротьба зі шкідниками та всі види обробки ґрунту.


Місяць у знаку Тельця, четверта чверть (спадає), 27-й місячний день.

Фото із сайту ledibashkirii.ru

Як заморозити ягоди і гриби

Ягоди, заморожені при температурі -18 градусів і нижче, можна зберігати в морозильній камері від 8 до 12 місяців — аж до нового врожаю. Головне —правильно заморозити і зберігати у щільно закритих одноразових контейнерах, пластикових баночках і коробочках з-під йогуртів чи сметани, або ж у поліетиленових пакетах. У жодному випадку не кладіть поряд з мороженою рибою чи м’ясом!



1. "Сухий" спосіб. Ягоди (гриби,полуниці, суниці, малина, чорниці, ожина, чорна смородина, порічки, аґрус, журавлина та ін.), а також вишні й черешні треба почистити, помити, відкинути на друшляк й розкласти в на рушнику або дрібній решітці, щоб стекла вода. Розкладіть на дошці, вкритій поліетиленом чи харчовою плівкою і поставте у морозильну камеру на ніч. Замерзлі ягоди ссипте у невеликі пакети чи контейнери, при можливості видаліть зайве повітря. Закрийте контейнери кришкою, а пакети зщільно зав’яжіть і приберіть у морозилку. Порції робіть з розрахунку, щоб одразу ж потім використати — на один пиріг чи десерт. Досвід показує, що такі ягоди будуть смачніші, якщо перед заморожуванням їх посипати зверху невеликою кількістю цукру або цукрової пудри.


2. Дуже зручно заморожувати невеликими порціями ягідне пюре без цукру або ягоди, перетерті з цукром. Для економії прямокутні формочки або контейнери можна через кілька діб після заморожування вийняти з морозилки, потримати трохи під струменем теплої води, вийняти заморожений брикет, щільно загорнути його у два шари поліетиленових пакетів і швиденько поернути назад у морозилку.

3. Ягоди у цукровому сиропі. Почищені й вимиті ягоди щільно складіть у контейнери і залийте їх звареним і охолодженим в холодильнику сиропом (400-500 г цукру на 1 л води). Не накриваючи кришками, покладіть ягоди в сиропі на добу в морозильну камеру. Потім щільно закрийте кришками і залишіть на тривале зберігання.



Галина ЦУКАНОВА


  • інновації в рослинництві
    Відновлення родючості,Екологічність Зниження собівартості.
    www.iaros.com
  • Горные Велосипеды
    Большой выбор Велосипедов. Низкие цены. Доставка по Украине!
    Rozetka.com.ua/Bicycles
  • Работа в IT
    Хотите работать в лучших IT компаниях? Узнавайте о их вакансиях
    it.rabota.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...