суботу, 30 червня 2012 р.

Вони звеличують Сарненський край

Терен
Уклін і щире визнання світочам культури району, які щодня творять свято, лунало зі сцени районного Будинку культури  напередодні їх професійного свята – Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва. Тих, хто дарує хороший настрій і відпочинок для інших, згуртовує навколо себе майстрів самодіяльного мистецтва, звеличує Сарненський край і рідну Україну вітали голови райдержадміністрації та районної ради Анатолій Остапчук і Микола Драганчук.
Дякували Віктору Торчику за збережений осередок культури, начальнику відділу культури й туризму РДА Наталії Чорній, робота якої заслуговує високої оцінки, директорам будинків культури, клубів, художнім керівникам, бібліотекарям, кожному, хто робить усе можливе, аби заклади були ошатними й привабливими, за те, що відкривають нові таланти, примножують народні традиції. Спільним розпорядженням почесними грамотами та цінними подарунками за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у відродження, збереження, популяризацію аматорського мистецтва Сарненщини нагородили Сергія Гаврилюка, керівника гуртків фольклорно–етнографічного напрямку Степанського будинку дітей і молоді, керівників народних аматорських - ансамблю народної пісні «Терен» Немовицького будинку культури Марію Генько, хореографічного колективу «Пролісок» РБК - Катерину Тропак, вокального ансамблю «Намисто» РБК - Миколу Угрина. Перший заступник міського голови Світлана Усик висловила на адресу винуватців свята чимало хороших слів. З приємністю відзначила той факт, що на небосхилі Сарненського краю з’являються зірочки, які постійно займають призові місця на теренах держави.  Привітали присутніх із професійним святом Наталія Чорна, Світлана Хом’як і голова ради профспілки працівників культури району Марія Біжнюк. Світлана Хом’як без перебільшення відзначила район як показовий на карті не лише області, а й усієї України. Бо його художні колективи шанують минуле і усі види народного та сучасного мистецтва. Гарно розвинута бібліотечна мережа й прекрасно працює школа естетичного виховання. Очільник культури Рівненщини висловила вдячність райдержадміністрації, районній і міській радам за підтримку галузі. До неї приєдналась Наталія Чорна, яка з хвилюванням і гордістю говорила про своїх колег. Не забула й керівників району, територіальних громад, які завжди допомагають конкретними справами та з розумінням вирішують проблеми працівників. А ветеранам праці, які завжди залишаються на сцені, творять добро, з Марією Біжнюк підготували подарунки. Їх отримали разом зі щирими оплесками глядачів Петро Бакунець, Марія Лохвич, Олександр Грохольський, Василь Дубина, Віктор Торчик. Здоров’я міцного, гармонії вдома й на роботі зичила Марія Біжнюк. Добрі слова та квіти адресувала Наталії Чорній, яка достеменно знає кожен культосвітній куточок у районі. Як голова профспілки, повідомила про екскурсію до історичних пам’яток Умані на Черкащині. Найкращі кульпрацівникам висловив також від імені всіх голів територіальних громад району клесівський селищний голова Віктор Буйний. Начальник відділу освіти РДА Людмила Макриця вручила квіти Наталії Чорній на знак подяки й шани всім працівникам за співпрацю, завдяки якій Сарненщина відома в Україні та за її межами. Привертали увагу й представлені роботи народної аматорської фотовиставки «Об’єктив» при Немовицькому БК «Моє рідне село» та «Доторкнутись до природи можна лише серцем». 

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...