середу, 6 червня 2012 р.

Доплата за телятка


Влада вирішила взятись за відродження тваринництва. Зокрема нещодавно Кабмін передбачив дотації на утримання ВРХ. Загалом на це витратять понад мільярд гривень. Так за утримання теляти до пять місяців разово виплачуватимуть 250 гривень, більш ніж шість місяців - 500 гривень, до року – 750 гривень. Єдина умова – паспортизації худоби. Отримати виплати можна тільки на тварину з спеціальним паспортом. Вартість отримання паспорта – 49 гривень. Проте чиновники обіцяють здешевити цю процедуру. Адже зараз у краї з 16 тисяч голів молодняка худоби ідентифіковано лише 1600.

- Така підтримка тваринницькій галузі дуже необхідна. Адже за останні роки поголів’я ВРХ на Рівненщині скоротилось на 52 тисячі голів, - зауважив перший заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Анатолій ЮХИМЕНКО. – Зараз в області маємо лише 733 тисячі ВРХ, з який лише 100 тисяч – дійні корови. Аграрії області виробляють щорічно 81 тисячу тонн м’яса та 430 тисяч тонн молока. Левову частку від цього постачає саме населення, а не господарства.

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...