понеділок, 9 липня 2012 р.

Щоб отримати дотації, худобу слід зареєструвати у сільській раді.


Марія Колесник: влада намагається залучити більше прихильників. Фото: obozrevatel.com
Марія Колесник: влада намагається залучити більше прихильників. Фото: obozrevatel.com
Система дотацій селянам за утримання великої рогатої худоби навряд чи запрацює ефективно.

Таку думку в коментарі Gazeta.uaвисловив директор консалтингової компанії "Інфагро" Василь Вінтоняк.
"Такі дотації були б хорошою підтримкою селянам. Люди б не різали молодих телят, тримали б їх, щоб отримати гроші. Потім продавали б. Почалося б збільшення поголів'я великої рогатої худоби. Однак я не думаю, що ця програма працюватиме, тим більше, коли восени будуть парламентські вибори. Дотаційні гроші швидше пустять на них, ніж дадуть селянам", - сказав він.
За його словами, селяни поки не отримують дотацій.
"На початку червня за цією програмою із бюджету виділили 1 мільйон гривень, а повинні були дати 1 мільярд. Але ці гроші ще й досі не дійшли до селян", - розповів Вінтоняк.
У свою чергу керівник аналітичного відділу консалтингової агенції "ААА" Марія колесник вважає, що обіцяні дотації є початком передвиборчої кампанії Партії Регіонів.
"Так вони намагаються залучити більше прихильників. Якщо людям і почнуть робити виплати, то вони, отримавши кошти, продаватимуть худобу. Краще було б, якби дотація виплачувалася за кілограм зданого м'яса державним підприємствам. Тоді власники худоби були б зацікавлені її вирощувати й здавати на забій", - зауважила вона.
Нагадаємо, з липня за кожну голову молодняку великої рогатої худоби селяниотримуватимуть дотації.
Це передбачає постанова Кабінету міністрів від 25 червня. Так, 250 грн/голову виплачуватимуть за молодняк віком від 3 до 6 місяців, 500 грн - від 6 до 9 місяців, 750 грн - від дев'яти до 12 місяців.
Щоб отримати дотації, худобу слід зареєструвати у сільській раді.

Джерело: Gazeta.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...