середу, 23 червня 2010 р.

Нині ж стан мосту вже гнилий і дірявий



Всі жителі села Немовичі переймається питанням незадовільного стану мосту з дерев’яним настилом через річку Случ поблизу села.

Сільський голова Володимир Онищук розповів, що дійсно міст через річку Случ, довжиною 120 і шириною 4,5 м, перебуває в незадовільному стані й пересуватися по ньому можна лише пішки.
«Об’єкт був зданий в експлуатацію ще восени 1993 року. До цього часу він на балансі СГПП «Україна», яке оголошене банкрутом. Не раз його частково ремонтували. Спочатку за кошти колишнього колгоспу. А потім роботи організовувала сільська рада: зібрали будматеріали в селі, порізали на дошки декілька старих дерев. Але це лише відтермінило вирішення проблеми», – зазначив сільський голова.

Особливо ж дісталося споруді під час ремонту моста через Случ у Сарнах. Тоді багато водіїв легкових і вантажних автомобілів для економії часу й пального не стали їздити по колу аж через Тинне, а прямували через луг, дерев’яним мостом. Таким чином прискорили його руйнацію, весняний льодохід ще більше погіршив ситуацію.Оскільки для сільської ради не передали документацію на цей об’єкт, то й включити його в програму капремонту неможливо. До того ж, це потребує чималих коштів. Однієї лише деревини потрібно на суму понад 20 тис. грн.
«Нині ж стан мосту вже гнилий і дірявий, тож ніяк селянам добиратися на луг, а там у людей паї. Можна, звичайно, привезти врожай через Сарни, але їдучи кружним шляхом, доводиться марнувати час та витрачатись на пальне»-скаржаться селяни .Багато хто з них пропонує: зібрати з кожної сім’ї хоча б по 10 грн., а в кого є транспорт - від 50 до 100, і за ці кошти відремонтувати аварійну ділянку мосту.
До речі, у Немовичах спритні ділки на провалену ділянку мосту (майже два метри) кладуть принесені з дому дошки (двадцятки та тридцятки), «проводять» по них автомобілі і заробляють «чайові», не підозрюючи, що можуть когось, не дай Боже, провести на той світ.
Треба віддати належне працівникам служби автодоріг, котрі будували автодорогу від Сарн в сторону Києва. Вона — ідеальна. Думається, з такою ж якістю відремонтують і міст. Але гріш ціна буде їй, якщо через це постраждають люди.

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...