середу, 23 червня 2010 р.

На місце, де були тіла дітей, вказало “деко”



Двоє дітей втопилося біля села Стрільськ, що на Сарненщині. 13-річний місцевий житель Олександр з двоюрідною сестрою, 12-річною Катериною з села Люхча пасли корів неподалік річки Случ. Вирішили прогулятися по краю річки, але дівчинка зірвалася у глибину, а брат кинувся їй на допомогу.
Як розповідає голова Стрільської сільської ради Ганна Гега, діти разом із матір’ю Олександра “пасли чергу” в урочищі Попове.
— Там річка має заплаву, тому в нас називають її “Апендицитом”, — каже Ганна Гега. — Там поряд ніхто не живе, немає місця, де купатися, берег обривистий. І лише до того місця, де діти заходили у воду, корови витоптали стежку. Пообідавши з матір’ю, Олександр попросився піти побродити берегом річки. От вони й пішли, але не купалися. Катя тільки розбіглася — а там обривистий берег. Олександр кинувся її витягати, але теж потрапив на глибину. Ще двоє дітей було там, вудочку подавали їм. Але вони за неї не хапалися.
Пірнали у Случ на тому місці і чоловіки, які рибалили неподалік. Але тіла дітей не знайшли. До пошуків утоплеників долучилися працівники МНС та місцеві жителі, водолази.
— Коли ми дізналися про цю трагедію, десь о першій дня, то подзвонили у міліцію, — продовжує голова сільської ради. — До темряви шукали їх у воді. Пускали по воді “диск”, так як колись робили — ставили на нього хліб і запалювали свічку. То він зупинився на місці, де, ймовірно, й були тіла діток. За метрів 50 від того місця, де вони потонули, “деко” стало. Наступного дня за метрів 30 від того місця неводом витягнули дівчинку, а якраз на тому місці, на яке вказала свічка з хлібом, прямо в мене на очах випірнув хлопчик... Він один з матір’ю жив, а Катя приїжджала до них відпочивати. У її батьків ще двоє дівчаток і син.
За словами Ганни Геги у тому місці, де під водою зникли діти, глибина річки сягає п’яти метрів. Вода постійно неспокійна, утворює круговерті.

САМ

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...