понеділок, 26 липня 2010 р.

Новий суперрадар "Арена"



ДАІ візьме на озброєння новий суперрадар "Арена"
Новий прилад вимірювання швидкості проходить випробування на дорогах Києва. За словами розробників, новинка у багато разів ефективніша за "Візир". Державна автоінспекція готується запровадити у 2010 році абсолютно нову систему вимірювання швидкості під назвою "Арена", інформує ТСН.
Зараз цей прилад проходить випробування на дорогах Києва і працює в тестовому режимі. Якщо випробування завершаться вдало, влітку "Арена" з'явиться в усіх областях країни. "Прилад проходить завершальний етап випробувань та експлуатується на околицях Києва", - розповів представник фірми-розробника "Елект-К" Ілля Волошин.

На питання, в чому відмінність новинки від скандально відомого вимірювача "Візир", спеціаліст відповів: "Самі все побачите, можу сказати лише одне: жодному порушникові повз інспектора не проскочити". За його словами, "Арена" унікальна. "Лазерний вимірювач швидкості охоплює одразу три смуги руху і здатен розпізнати три порушення одночасно. Коли машини перетинають промінь, камера робить фото і відправляє їх у пам'ять комп'ютера. Він їх тут же обробляє, ставить дату, час, швидкість, зчитує держномер і відправляє інформацію в центральний комп'ютер, який розташований в 1,5 км від місця порушення в патрульній машині. Всі передачі даних відбуваються через радіолокаційний зв'язок", - розкрив Волошин деталі роботи нового приладу.

Крім того, на відміну від свого попередника – "Візира" - пристрій може робити якісні кадри навіть вночі. "Тут є інфрачервона камера, такий собі прилад нічного бачення, який робить знімки навіть у цілковитій темряві. Вимірювач фіксує швидкість в діапазоні від 20 до 250 км/год. З похибкою не більше 2 км.", - зазначив Волошин.

Розробники запевнили, що коли "Арена" пройде випробування, прилади розвісять на стовпах і опорах по всій Україні вже влітку. Патрулю ДАІ достатньо буде лише зупинитися і за допомогою радіозв'язку підключити свій комп'ютер до потрібного пристрою. Причому, за їхніми даними, новий вимірювач не можна буде виявити за допомогою антирадару.

1 коментар:

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...