середу, 16 лютого 2011 р.

Сплата єдиного соціального внеску


Законом України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне со-ціальне страхування” передбачено, що фізичні особи – суб’єкти підприємницької діяльності, які обрали спрощену систему оподаткування, нараховують єдиний внесок у розмірі 34,7% на суми, що визначаються такими платниками самостійно, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої Законом. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за кожну особу (34,7% х мін.зарплату).
Враховуючи положення пункту 4.6.2 Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України від 27.09.2010 N21-5, зареєстрованої у Міністерстві юстиції України 27.10.2010 за N994/18289, вищевказані особи сплачують єдиний внесок до 20 числа місяця, наступного за місяцем, за який він сплачується (наприклад, за січень 2011 року єдиний внесок сплачується до 21.02.2011 року). Суми, сплачені у вигляді авансових платежів, ураховуються платником при остаточному розрахунку, який здійснюється ним не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом, який дорівнює календарному року (наприклад, за 2011 рік – не пізніше 20 січня 2012 року).
У зв’язку з тим, що розподіл коштів єдиного податку або фіксованого податку на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та/або до Пенсійного фонду України Державним казначейством України не здійснюється, зазначені особи, починаючи з січня 2011 року, сплачуватимуть єдиний внесок на рахунки органів Пенсійного фонду України, відкриті в органах Держказначейства, у повному обсязі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...