неділю, 13 лютого 2011 р.

Перший секс


Усе коли-небудь трапляється вперше. Перше кохання, перший поцілунок, перший секс. У всіх це відбувається по-різному, але як би там не було, в житті кожного втрата цноти та місце, де це сталось, запам’ятовується назавжди.
Читайте також:
До кінця 2011 року на Рівненщині буде скорочено 1200 працівників органів внутрішніх справ.
Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції в Міжнародному економіко гуманітарному університеті заявив начальник УМВС України в області Олег Сало.
За його словами, скорочуватимуть переважно представників керівної ланки, а тим, хто залишиться, обіцяють підвищити зарплату. Тому керівництво обласної міліції вважає, що цей крок не призведе до погіршення криміногенної ситуації в області.
Секс повинен бути проявом відданості
Упродовж багатьох століть вважалось, що статеві стосунки між чоловіком та жінкою належать шлюбному союзу. Проте з часом такі традиційні погляди зазнали сутєвих змін. Саме тому для молодих хлопців та дівчат питання, коли треба починати статеве життя, не втрачає своєї актуальності. І тут не може бути авторитарних указів й однозначних директив "згори". Розуміння, наскільки ЦЕ вам потрібно, має прийти самостійно.

Вважається, що дівчата більше страждають, ніж хлопці, адже для них секс є одним з проявів почуттів партнера.

Дівчина може почуватися обманутою і використаною, якщо хлопець не покаже більш романтичної зацікавленості після першої ночі.
— Тепер я розумію, що перший секс не відповідає тим яскравим враженням, з якими його описують у фільмах, — ділиться 22 річна рівнянка Людмила. — Я дуже шкодую, що вперше займалася сексом з тим хлопцем, до якого в мене не було особливих почуттів, та ще й у досить ранньому віці — у 16 років. Пам’ятаю, як мені хотілося порвати наші стосунки й зустрічатись з кимось іншим, але після того, як ми стали близькими одне одному, це дуже важко. Окрім того, це — переживання з приводу вагітності, адже секс у такому віці — не розвага. Він повинен бути вираженням відданості іншій людині, з якою ви хотіли б провести все своє життя.

До сексу треба дозріти
Так коли ж варто розлучатися з незайманістю? Підлітки вважають, що перший секс — це своєрідний бар'єр, перейти через який потрібно якомога швидше. Вони думають, що це допоможе їм стати по-справжньому дорослими.

Як пояснює завідуючий консультативно-діагностичним блоком КЗ "Рівненський обласний перинатальний центр" Олег МЕЛЬНИЧУК, нині 70% жінок врачають цноту у 16-17 річному віці.

— У моїй практиці непоодинокими є випадки, коли 12-річні пацієнтки живуть біля двох років статевим життям. Оптимальний час для втрати невинності — це вік, коли людина вже внутрішньо, фізично та морально дозріла до інтимної близькості. Це час, коли відбулось статеве дозрівання та врегулювання місячного циклу, — розповідає пан Олег. — Більшість з молоді, на жаль, не знають основних правил контрацепції та статевого життя. А це відповідно призводить до збільшення захворюваності венеричними захворюваннями і навіть СНІДом. Один з основних принципів планування здорової сім’ї — утримання від ранніх статевих стосунків. Між тим, частішають випадки, коли наявність цнотливості школярок піднімається ровесниками на сміх, коли школярі першим сексуальним досвідом завойовують собі імідж. Як наслідок таких необдуманих вчинків — збільшення кількості неплідних шлюбів.

Місце має значення
До сексуальної культури безпосередній стосунок має не лише вік партнерів, а й місце інтимної близькості.

Психологи радять: саме територія дійства для першого разу має бути спокійною, зручною та злегка романтичною.
— Головне тут — спільне бажання обох партнерів. Щоб все відбулось благополучно і красиво, варто заздалегідь подбати про місце та спокій, аби ніхто не заважав і не потурбував вас у відповідальний момент, — пояснює психолог Алла ЯРЕМОВИЧ. — Адже наслідком невдалого першого сексу у майбутньому можуть стати серйозні психологічні страхи.

Та насправді, як показує досвід, не всі заздалегідь дбають про елементарні побутові зручності. Приміром, звичайне ліжко.
— З першим разом у нас з хлопцем, тепер вже моїм чоловіком, було все гаразд — спільне бажання, кохання... Проте, найпікантнішим місцем для нас стала туристичий намет! — ділиться 27-річна рівнянка Олена. — Нині, згадуючи всі моменти, я задумуюсь над тим, що варто було б зайнятись коханням у більш зручному місці. Тож тепер доводиться наздоганяти втрачену романтику і час від часу влаштовувати сімейні вечори у стилі "romantiс".

Ми запитали: 

Святослав КЛІЧУК, громадський діяч: 
— Перший секс в мене був вдома, з коханою дівчиною. Ми зустрічались давно, добре ставились одне до одного, тому секс був логічним продовженням наших відносин. Правда, одруження ми не чекали. Припускаю, що комусь це нудно і він любить кохатися в туалеті нічного клубу після кількох алкогольних коктейлів, це його право, але я в цьому плані доволі консервативний. Сподіваюсь, у сексі ми будемо цивілізованою нацією, не збоченою чи розбещеною, але і без зайвих комплексів.


Алла ЛІХАЧОВА, інформаційний редактор ЗАТ "Радіо Трек":
— Щодо віку та місця, де найкраще втрачати цноту, то, як на мене, саме поняття секс і якесь планування — речі просто несумісні. Головне, щоб перший сексуальний досвід був не з цікавості й не через тиск. Тобто, людиною має керувати не те, що "Всі вже це спробували, а я — ні" чи тому, що "Я ж тебе так люблю, а ти кажеш — ні". Як на мене, в ідеалі перший секс мав би бути після школи. Але це вже як у кого виходить... А місце — зовсім не важливе, якщо між людьми є взаємне почуття. Все одно у пам’яті потім залишається зовсім не цей момент, а сама людина, яка була поруч.

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...