неділю, 9 грудня 2012 р.

Наступного року необхідно бути мудрим і розважливим


Засновник і керівник Українського астрологічного інституту Павла Глоби Ігор Нікішин вважає, що наступний рік для України буде відносно стабільним. Парламентські вибори принесуть країні багато сюрпризів, а докорінні зміни відбудуться, починаючи з 2018 року. Світ може сколихнути хвиля нових революцій, почнеться економічна криза.
Ні з ким з політиків експерт не співпрацює, бо вважає, що астролог має бути незалежним.


- Одна партія намагалася залучити мене в політику, я відмовився, - запевняє астролог. - Всі політичні сили мені однаково неприємні. Не агітую за жодного кандидата, бо вважаю, якщо це зроблю, відразу втрачу обєктивність. Періодично люди із різних політичних сил до мене звертаються. Втім, їх більше цікавить особисте, аніж політика сама по собі, - розповів він у інтервю Gazeta.ua.

Які події відбудуться найближчим часом у політиці України?

- Політика буде змінюватись, але це не більше ніж коливання. Кардинальних змін у наступному році я не бачу, наприклад, дострокової відставки президента. В Україні можуть бути деякі народні коливання, але в принципі, без особливих ексцесів.

З чим це пов’язано?

- Я поясню. Наступний рік за персидським календарем – це рік Ворона. Він повторюється кожні 32 роки. Якщо ви візьмете 2013 рік і відмотаєте по 32 роки назад, то побачите, що дуже часто у ці роки були революції. Для прикладу, це був 1917 рік і 1789 рік, коли відбулася Велика французька буржуазна революція і падіння Бастилії. Ці дві революції сталися саме у рік Ворона. Тобто, 2013 рік – більш революційний рік, ніж це був 2011, чи цей рік.

Як це буде проявлятися, зокрема, в Україні?

- В Україні ці коливання також можуть бути, але вони не носитимуть революційного характеру. В світі - так.

Це може бути щось на зразок нового Майдану?

- Якісь демонстрації, не більше, без крові та насилля. Бо кардинальних змін у нашій державі на наступний рік нема. Можливо, це й на краще, бо будь-яка стабільність, навіть та, яка не подобається, краща за революцію. Революції завжди супроводжуються насиллям та кровю і в наступному році у світі ми це побачимо, але у нас такого не буде.

Коли в Україні можуть статися серйозні зміни?

- Вони можуть початися в кінці 2014 року. Ці зміни будуть на краще. До цього часу буде підтримуватись відносна рівновага, status quo.

В чому вони полягатимуть?

- Буде відбуватися поступова зміна влади, це загальносвітова, а не тільки наша тенденція. Продовжуючи астрологічну аналогію, хочу звернути вашу увагу на ще один астрологічний цикл. Будь-якому астрологу скажи, він одразу зрозуміє, у чому справа. Є така планета Сатурн, він має період обертання по колу Зодіака близько 29,5 років. 6 жовтня ця планета увійшла в знак Скорпіона. Це, до речі, говорить про те, що у представників цього знаку наступають доволі складні часи, повязані з випробуваннями. В астрології цю планету так і називають – "Велике нещастя". Він буде у цьому знаку близько 2,5 років.

Насправді, в астрології немає ніякого ворожіння на кришталевій кулі. Це робота з циклами. Якщо я знаю, що цикл Сатурна 29,5 років, то можу відмотати на цей період у минуле і подивитись, що було. Знаючи, які події відбувались у той час, можна вже прогнозувати майбутнє.

Двадцять девять з половиною років тому, це кінець 1982 року, була смерть Брежнєва і "пятилітка пишних похорон". Це період, який ознаменував серйозні зміни тоді у Радянській державі. Відмотуємо ще 29,5 років і отримуємо 1953 рік – вмирає Сталін, який по терміну правив порівняно з Брежнєвим. Приходить Хрущов і починається кардинальна зміна політики. Не спочатку, а через кілька років по цьому. З 1953 відмотуємо ще 29,5 років, і отримуємо 1924 рік – коли помер Ленін. Бачите який ланцюжок? Якщо ще раз відмотати, уже в 19 сторіччя, отримаємо 1894 рік, коли помирає Олександр III – теж знакова фігура.

Чи зачепить це Україну?

- Безумовно. Тоді хоч це і був Радянський Союз, але такі зміни у світі несли зміни і в Україні.
Можу зробити абсолютно точний прогноз – ніхто Віктору Януковичу імпічмент не оголосить. Цей президентський термін він добуде до кінця. З приводу наступного поки що рано говорити. Але наступні кілька років будуть дійсно дуже активними, бо буде змінюватися еліта - в Росії, в Європі, а це вже напряму торкнеться нашої країни. У нас начебто все залишається так як є, але оскільки Україна має відкриту економіку, яка дуже залежить від процесів у світі, ми на жаль, маємо дуже орієнтуватися. Тому для нашої країни іноді вибори в інших країнах важливіші, ніж наші власні. Я маю на увазі Росію та Америку.
З великою вірогідністю вибори в Америці виграє Обама. У Міта Ромні, народженого під знаком Риби, шансів дуже мало. Тобто Америка продовжить свій нинішній курс.

Чого очікувати від нового парламенту Україні?

- В політиці України буде багато неочікуваних подій, змін курсу та сюрпризів. Не дивлячись на те, що економічна ситуація може погіршитись, для простих людей 2013 рік може бути менш жорстким ніж 2012. Порівняно з 2011-2012 роками, коли закручувались гайки і зменшувалась свобода проявів, у 2013 році такої свободи буде більше.
Можуть змінювати Конституцію. Все це йтиме шляхом переговорів. Якщо говорити про важливі зміни, то вони можливі ближче до кінця року. Починаючи з осені 2013 року і до його кінця. Це найбільш важливий період наступного року.

Чи зміниться щось в 2013 році для ув’язнених Юлії Тимошенко та Юрія Луценка?

- Рік тому, коли мене питали стосовно долі Тимошенко, я зробив достатньо сміливий прогноз, що її випустять із тюрми. Повязав це з певними показниками у її гороскопі, і навіть назвав термін коли це відбудеться. Я казав, що десь в кінці весни 2012 вона може вийти із тюрми. Я не міг тоді до кінця пояснити, але говорив, що з тюрми вона вийде, але її подальша політична діяльність буде відбуватися із серйозними завадами. Взагалі, в її долі є щось дивне, бо в її день народження відкрили комету. А це той астрологічний показник, який завжди має якесь оригінальне нестандартне рішення. Тому я чекав, що буде щось таке, чого ніхто не очікує. Коли її приговорили до 7 років увязнення, спочатку вирішив, що помилився. Але потім вийшло так, що в травні 2012 року її перевели з тюрми в лікарню. Тобто в названий термін вона фактично із тюрми вийшла, але свободу не отримала.
В кінця листопада у неї день народження, і по листопад наступного року у неї рік важкий. Особливих змін у її статусі я не бачу. Якщо до дня народження якихось змін не відбудеться, то так все може тягнутися увесь рік. Тобто, якщо її переведуть у тюрму, то рік вона сидітиме у тюрмі.
Інша справа, що навіть будучи у тюрмі вона буде продовжувати свою бурхливу політичну діяльність. Кардинально для неї ситуація може змінитись тільки в кінці 2013 року – десь з вересня по грудень. Якраз ті зміни, про які я говорив в Україні, можуть бути повязані з цим. У неї зявиться якась нова можливість, не виключено, що це може бути звільнення.
Стосовно Луценка я прогноз не складав. Вийшло так, що вони йдуть майже паралельно – їх обох майже одночасно посадили у тюрму. Цікаво, що вони обидва народжені під знаком Стрільця.

Президент Віктор Янукович народжений під знаком Рака. В одному з інтерв’ю ви говорили про тотальну несумісність цих двох знаків.

- Так, Рак має більш вигідне положення щодо Стрільця. В прямому протистоянні Тимошенко звісно програла. Я маю на увазі президентські виборі. Інша справа, що це часто повертається у інший бік. Не тоді, коли це протистояння двох фігур,а коли за кожним з цих людей стоїть серйозна політична сила і людина є просто втіленням її. Тому в мене не було впевненості щодо президентських виборів, хто саме з них виграє. До останнього моменту вони йшли ніздря в ніздрю. Я так і припускав, що відрив буде мінімальний. Інша справа, що з Тимошенко сталось так, як зазвичай стається: Рак є знаком смерті для Стрільця. Хоч і не в прямому сенсі. Тому так і вийшло, що з подачі нинішньої влади Тимошенко опинилась у вязниці.

Що в наступному році очікує Віктора Януковича?

- У наступному році у нього все стабільно. В чомусь він навіть зміцнюється. Сказати про те, що для нього щось зміниться у гіршу чи кращу сторону, я поки що не можу. Робити прогнози з приводу наступних президентських виборів поки що рано. В мене є припущення, але я не готовий їх озвучити.

Як ставитесь до пророцтва Майя, календар яких віщує кінець світу в 2012 році?

- Я з цим категорично не згоден. Один американський дослідник аналізував календар Майя і виказав думку, що він закінчується в 2012 році. Чи це було комусь вигідно, чи це просто новина потрапила в струмінь і її підхопили. Всі світові ЗМІ замайоріли, що у нас буде кінець світу. Це називається "чули дзвін та не второпали, де він". Якщо аналізувати першоджерела, то навіть ця людина, якій приписується роль відкривача кінця світу, цього прямо не говорила. Він просто висловив припущення.
За древніми текстами таких пророцтв і кінців світу було дуже багато. Ми живемо у час зміни епох, який ще не скінчився. У нас кінці світу оголошують кожні кілька років. Я добре памятаю, як у 1999 році очікували кінець світу, потім чекали його у 2000 і 2003 – по різному. Кінця світу не буде. Інша справа, що з кінця 2012 року почнеться епоха, яку астрологи трактують як початок нової хвилі глобальної світової кризи. Світ змінюється, бо вісь Тілець-Скорпіон у Зодіаку повязана з фінансами і економікою. І якщо туди прийшов Сатурн, то це говорить про серйозні зміни і ломку традиційних цінностей, світова економіка змінюється. Цей час повязаний з економічною депресією в різних країнах.

Чого очікувати Україні?

- Україна на це теж відреагує, курс гривні до долара впаде. Але це не буде 12. Припускаю, що гривня зупиниться на 9 і протримається на такому рівні щонайменше рік. Інша справа, що стабільний курс не обіцяє того, що в Україні зовсім не буде проблем.

Скільки років може продовжуватись ця фінансова криза?

- Близько трьох років. Два з половиною роки, якщо бути точним - поки Сатурн буде в знаку Скорпіона. Тобто до 2015 року.

Для України ця хвиля кризи буде менш відчутною, чи навпаки згубною?

- Першу хвилю Україна відчувала дуже жорстко. Друга ж хвиля більше торкнеться Росії. Нас це торкнеться, бо ми залежимо від сусідів. Але прямого удару не буде. Я подивився карту України і побачив, що є дуже багато знаків компенсації. Тобто, відносна стабільність в Україні буде зберігатись.

Який геополітичний напрямок обере Україна?

- Найбільш знакові події для долі нашої країни будуть відбуватися з 2018 року. До цього періоду усе залишиться в тому ж руслі. Може змінюватися влада, йтимуть одні, приходитимуть інші, але кардинально ситуація мінятися не буде. І,зокрема, міжнародне положення України. Були прогнози, що Україні загрожує розкол. Тенденції такі звісно є, але мені здається, що до цього не дійде. Щонайменше до 2020 року країна збережеться у тих рамках, в яких вона є сьогодні.

А далі можливий розкол?

- Ні, я думаю, це буде пов’язано якраз з інтеграційними процесами. Кордони стануть відкритими, Україна увійде в союз одночасно з декількома державами. Україна займе середню нішу. До того часу Росія вже буде інша. Але Україна зможе збудувати відносини як з Росією, так і з Європою, яка теж зміниться. Україна дуже вдало впишеться в нову конструкцію і займе вигідне положення.

Які загальні рекомендації Ви можете дати для людей на наступний рік?

- З лютого за Східним календарем починається рік Змії. Треба бути мудрими і розважливими як змії. Описана така тенденція, що у роки Змії будь-яка військова агресія приводить до неочікуваного результату. Цікаво буде подивитись на події у світі, особливо ті країни, які розвязують війни. Ми бачимо, що відбувається навколо Ірану та Сирії. Якщо хтось почне війну у рік Змії, то для ініціаторів це може мати абсолютно непередбачувані наслідки. Результат буде прямо протилежний тому, який очікували.
Але до 20 березня 2013 року за Персидським кадлендарем ще триває рік Білки, який вимагає від людей часто стрибати з гілки на гілку. Багатьом така тактика допоможе не тільки вижити, але й отримати успіх. З 21 березня починається рік Ворона. Це рік вибору, причому дуже серйозного для багатьох людей, коли їм вже доводиться розраховувати тільки на себе. Це рік одинаків. В рік Ворона також трапляються революції, та відбувається загальна розстановка сил, поляризація, чітко проводяться межі — між країнами, між політичними силами, у всьому. Всім стане зрозуміло, хто на чиєму боці. Це основна тенденція наступного року.
Джерело:Gazeta.ua
 803

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...