вівторок, 4 грудня 2012 р.

Через Вольво згоріла Ковельська електричка


Майже у мільйон гривень обійдеться залізничникам ліквідація наслідків аварії, яка сталася минулої п'ятниці з приміським потягом "Здолбунів-Ковель" поблизу Ківерців Волинської області. Двісті пасажирів поїзда не постраждали.
Електричка відправилася зі Здолбунова за розкладом — о 8.26, та до кінцевого пункту призначення не доїхала, лише до залізничного переїзду біля села Дерно, що неподалік райцентру Ківерці.

Водії кількох автомобілів зупинилися на червоний сигнал світлофора на переїзді, щоб пропустити потяг, але водій вантажівки "Вольво" проігнорував застереження, він обігнав всіх, хто стояв перед переїздом, намагаючись "проскочити" перед самісіньким поїздом. Машиніст, побачивши цей несподіваний маневр, застосував екстрене гальмування, але уникнути зіткнення вже не зміг — кабіну вантажівки разом з водієм відкинуло вбік, іншу частину машини поїзд протягнув ще метрів з двісті і лише тоді зупинився.
Під час зіткнення було пошкоджено електроопору, від чого провис контактний провід, від якого загорівся електровоз і рештки вантажівки. Машиніст швидко відкрив двері, щоб люди, а їх у вагонах було близько двохсот, змогли вийти і чимшвидше залишити місце пригоди.
Першими прибули працівники ДАІ, які патрулювали дорогу. Вони помітили, що від переїзду йде густий дим, і поїхали туди з'ясовувати, що сталося. Віталій Борисюк, інспектор взводу стаціонарного поста №1 ВДАІ УМВС у Волинській області, побачивши, що водія затиснуло у відламаній кабіні, розбив скло й витягнув його. 46-річного чоловіка доправили до лікарні у Луцьку, у нього закрита черепно-мозкова травма та перелом ключиці; травми життю не загрожують. "Швидка" забрала також 32-річну пасажирку потяга, в якої був забій поясниці від різкого гальмування поїзда.
На ділянці залізниці Здол­бу­нів-Ковель рух поїздів було призупинено, деякі поїзди їхали по іншій вітці в об'їзд. Об'їжджали місце аварії й автомобілі, що їхали з Рівного у напрямку Луцька. Як повідомили "РВ" у довідці станції Здолбунів, через аварію на залізничному переїзді у Волинській області у п'ятницю з запізненням відправився лише електропотяг з Ковеля на Здолбунів. Наступного дня поїзди вже їздили за графіком. Замість вигорілого вщент моторного вагона до поїзда причепили інший, і електропоїзд сполученням "Здолбунів-Луцьк-Ковель", як і раніше, відправляється зі станції Здолбунів о 8.26. Однак залізничники кажуть, що моторних вагонів не вистачає, тому після пожежі, можливо, таки доведеться скасувати вечірній рейс електропоїзда на Красне або на Ковель.
Збитки від аварії встановлюватимуть експерти. Проте уже зараз відомо, що серйозно пошкоджені третина електропоїзда, електроопори та частина залізничного полотна. За попередніми підрахунками, ремонтні роботи залізничникам обійдуться більш ніж у мільйон гривень.

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...