неділю, 9 грудня 2012 р.

Сьогодні холодного Юрія



9 грудня за новим стилем (26 листопада за старим стилем) – Преподобного Аліпія Стовпника. Глас 2. Триває Різдвяний піст.


Іменини:
Василь, Георгій, Данило, Іван, Ілля, Інокентій, Микола, Михайло, Назар, Никон, Панас, Петро, Тихін, Федосій, Юліан, Юрій, Яків.


Ім`я Назар, Назарій має давньоєврейське походження і означає«він присвятив» (себе Богу).


Народні прикмети:

9 грудня у народі називають по-різному: Юрія, Юріїв день, Юрій Холодний, Юрій Зимовий.

Колись у цей день у часи кріпосного права у Московії селяни могли перейти від одного пана до іншого. Після того, як у 1649 році це маленьке право було скасовано, з`явилася приказка: «Ось тобі, бабусю, і Юр`їв день!».

Якщо на зимового Юрія випаде багато снігу, то на весняного буде трава.


Господарю на замітку:

Добре доглядати за виткими кімнатними рослинами, підв`язати їх, де треба, обрізати, надати вазону гарного вигляду. Але сьогодні квіти не поливайте.

Можна скласти на аркуші паперу приблизний план городніх робіт на городі, дачній ділянці, у своєму дворі чи садку на зиму-весну-2013.

Прикиньте на папері, де і які будуть наступного року грядки, де і які дерева, кущі плануєте зрізати, викопати, посадити чи пересадити.


Місяць у знаку Скорпіона,  четверта чверть (спадає), 26-й місячний день.

Небезпечний день для спілкування. Так і тягне з кимось посваритися, на комусь відігратися.
Порожня суєта, балаканина ні про що, даремне витрачання енергії лише виснажать. У цей день краще не пліткувати, не вихвалятися, не бігати по магазинах - і гроші заощадите, і добрі стосунки збережете.
Сьогодні найкраще тишком-нишком робити добрі справи,  допомагати ближнім.

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...