понеділок, 17 грудня 2012 р.

У Рівному під ялинкою стоятимуть ангели


Під новорічною ялинкою рівняни не побачать звичних казкових персонажів. Замість воза, який позичали в зоопарку, і дерев'яних оленів у центрі Рівного світитимуться ангели. Подібна композиція торік була під новорічною ялинкою одного з найбільших міст світу — Нью-Йорка. Проте у Рівному буде своя "родзинка" — ангелів виготовлятимуть вручну.
Ідея замінити стару композицію на нову належить заступнику міського голови Рівного Галині Кульчинській, яка вважає, що "янголи — це позитивний образ, вони подобаються усім". Виготовлятимуть ангелів майстри дитячої художньої школи. Серед багатьох ескізів, які запропонували дві художниці, вибрали п'ять.

— Металеві конструкції прикрашатимуть неонові лампочки і стекляруси, — розповідає Галина Кульчинська. — На одного ангела приблизно потрібно 800-1000 лампочок. Загалом на п'ять великих ангелів із міського бюджету піде до 25 тисяч гривень. Це дешевше, ніж би нам довелося купувати готові вироби. Наші ангели від нью-йоркських відрізнятимуться хіба що менш складною технологією.
Усі ангели під рівненською ялинкою стоятимуть на півметровому підвищенні. Окрім того, вони будуть різними — три ангели триматимуть у руці ліхтарик, дудочку або ліру, найменше ангелятко сидітиме на хмаринці, а найбільше крилами триматиме зірку. "Засвітять" ялинку 19 грудня, у день святого Миколая і радуватиме вона рівнян до 22 січня
Алла САДОВНИК

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...