неділю, 12 лютого 2012 р.

Цікаве дійство відбулося в селі Корост

 Тільки звечоріло, молодь та старші люди вишикувались у колону на початку села (зі степанського напрямку) та пішли смолоскиповою ходою, приуроченою до Дня Соборності України, щоб вшанувати пам'ять героїв Крут.
Попереду - рій УПА в одностроях, зі зброєю часів визвольних змагань 1942-1955 рр. Після маршу відбувся мітинг, у якому взяли участь коростський сільський голова Олександр Климець і представники сільської й районної рад. Пам'ять полеглих під Крутами вшанували хвилиною мовчання. Представники Рівненського ГО «Пам'ять» виконали історичну реконструкцію повстанської сальви. Мітинг закінчився святковим феєрверком. Що для мене особисто означає бій під Крутами? Незважаючи на те, що в ньому загинули молоді люди, ця героїчна й водночас сумна подія, є їхньою перемогою. Перемогою добра над злом, українського духу над азіатським дикунством і небуттям. Ті відважні молоді хлопці - приклад для нас. Вони — символ віри, жертовності в ім'я правди — вічної і святої ідеї нації. Їх звитяга надихала на нові звершення й додавала сил у боротьбі за велику Україну. Роман ЗАХАРЧУК.

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...