середу, 20 жовтня 2010 р.

Виблюдок виявився односельцем

Кожен сьомий український підліток відчуває надмір сексуальної цікавості до себе з боку дорослих.Шестирічну дівчинку на Сарненщині зґвалтував психічно хворий нелюд, - повідомили ЗІКу у ВЗГ УМВС України в Рівненській області. Як уже повідомлялось, інцидент трапився ввечері 14 жовтня у селищі Степань Сарненського району Рівненщини. За словами головного лікаря обласної психічної лікарні Анатолія Каленюка, чоловік давно стоїть на обліку у закладі та вже 12 чи 13 разів проходив тут курс лікування.

— За такими хворими ведеться постійний нагляд, навіть коли вони поза межами закладу. У кожному районі є амбулаторна служба, яка має штатного психіатра. Саме до нього такі хворі мають періодично приходити на прийом. У разі погіршення стану хворому надається стаціонарне лікування, — зазначив Анатолій Каленюк.

Нагадаємо, у зґвалтуванні 6-річної дівчинки зі Степаня Сарненського району підозрюють психічно хворого односельчанина. Дівчинка з багатодітної родини отримала тяжкі тілесні ушкодження, її прооперували. Наразі вона перебуває в Рівненській обласній дитячій лікарні.


     Шестирічна мешканка Степані поверталася зі школи. По дорозі додому вона зайшла в гості до подруги. Згодом попрямувала додому. На одній з вулиць селища Степань до дитини підійшов чоловік, заговорив із нею, взяв за руку та повів із собою.

— Він сказав дитині, щоб казала, що він її батько, якщо хтось її питатиме, — розповів Анатолій Грицишин. — У кінці вулиці, неподалік берега ріки Горинь, він зґвалтував дитину неприродним способом. Після цього покинув її та втік. Згодом дитина розповіла, що чоловік стрибнув у річку, переплив її та кудись побіг. Дівчинка у важкому стані дісталася додому та розповіла рідним про те, що сталося. Ті одразу повідомили правоохоронців. Найважче було визначити місце злочину, адже правоохоронці не змогли одразу опитати дитину, бо вона була у лікарні у вкрай тяжкому стані. Тож слідчим довелося працювати на місці майже усю ніч. Після того, як дитина стала давати свідчення, описала злочинця, правоохоронці затримали підозрюваного. Ним виявився 33-річний мешканець цього ж селища. У нього вдома виявили мокрий одяг та деякі докази. Чоловік упродовж останніх 10 років перебував на обліку у психіатра з діагнозом параноїдальна шизофренія, неодноразово лікувався. І тоді, коли його затримували, і нині підозрюваний абсолютно неадекватний, на контакт зі слідчими не йде, сподіваємося, що експертиза дасть відповіді на всі питання.

Наразі правоохоронці опитують можливих свідків, здійснюються необхідні експертизи, призначена та готується проведення стаціонарної психіатричної експертизи, яку здійснять у місті Львові.

- Проти нього поки порушена кримінальна справа за ч.3 ст.153 Кримінального кодексу України (Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприроднім способом вчинене щодо малолітньої чи малолітнього або якщо воно спричинило важкі тілесні ушкодження), яка передбачає позбавлення волі на строк від 10-ти до 15-ти років. Але у процесі розслідування по цій особі додасться ще декілька статей. Імовірно, що злочин буде перекваліфіковано. - акцентував заступник начальника УМВС у Рівненській області.

За інформацією Анатолія Грицишина, постраждала дівчинка — з релігійної родини, в якій виховується 9 дітей.

Підозрюваний із рідних має лише матір.
    Готується проведення стаціонарної психоекспертизи. Підозрюваний перебуває у психіатричній лікарні під охороною. Наразі проти нього поки порушена кримінальна справа за ч.3 ст.153 Кримінального кодексу України (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприроднім способом вчинене щодо малолітньої чи малолітнього або якщо воно спричинило важкі тілесні ушкодження), яка передбачає позбавлення волі на строк від 10-ти до 15-ти років. Але, ймовірно, що злочин буде перекваліфіковано

АлМаС

1 коментар:

  1. Який же за ним був постійний нагляд.
    Ох ці Сарненські лікарі...

    ВідповістиВидалити

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...