четвер, 11 жовтня 2012 р.

ДОДОМУ НЕ З ПУСТИМИ РУКАМИ


 Давно вже  не є таємницею, що Світлана Сад приїздить у  Сарни не з порожніми руками. Бо ж з 1994 року вона приїзжає додому. З 2004 року по 2011 рік працювала заступником Сарненського районного центру зайнятості. Минулого року була обрана депутатом Рівненської обласної ради ро виборчому округу №32 /Сарненському/. і призначена заступником  голови облдержадміністрації.

 І  останній  її візит   став для працівників центральної районної лікарні справжнім святом.
Головний лікар комунального закладу Ярослав Романюк поінформував, що зі 120 тисяч населення району 28 тисяч – діти. Тим часом лише 15% з них здорові, решта мають патології, приміром, 5600 дітей перебувають на диспансерному обліку з хворобами щитовидної залози, 17 – онкохворі. Тож керівництво лікарні звернулось до землячки Світлани Сад, районних держадміністрації та ради з проханням допомогти апаратурою для обстеження, щоб виявляти недугу в ранніх стадіях. І ось депутат обласної ради привезла кольоровий апарат для ультразвукової діагностики німецько-американського виробництва вартістю 16 тисяч євро. До того ж пріоритетним напрямком роботи Світлани Сад є саме охорона здоров’я, отож завдяки співпраці з головою благодійного фонду «Дітям України» Тамарою Мазяр, німецьким благодійним фондом сарненські медики зможуть обстежувати щитовидну залозу та діагностувати патології. Крім апарату УЗД, куратор передала на 10 тис. гривень ліків для реанімаційного відділення, виготовлених відомою компанією «Баден». А ще порадувала приємною звісткою: до кінця року в район надійдуть чотири стоматологічних установки, карети швидкої допомоги, оснащені за європейським зразком, операційне обладнання, апарати для штучної вентиляції легень тощо. Вперше в цьому році, підкреслила Світлана Сад, надійшла субвенція з державного бюджету на закупівлю ліків для карет «швидкої допомоги». Перший транш у розмірі 178 тис. грн. уже надійшов у район, на черзі ще два, що дозволить вчасно та якісно надавати невідкладну медичну допомогу. Світлана Сад розповіла медикам про співпрацю з фондом Ріната Ахметова: відповідно до підписаного меморандуму в область надійшло фтизіатричне обладнання вартістю 1205 тис. грн. А укладення угоди про державно-приватне партнерство з цим же фондом допоможе в лікуванні онкохворих. Нині в центрі променевої терапії – вперше в Україні – лікують діток з місячного віку, а за субвенцію з держбюджету планують придбати ще один лінійний прискорювач. Голови райдержадміністрації та районної ради Анатолій Остапчук і Микола Драганчук від імені громади подякували Світлані Сад за турботу про здоров’я земляків, побажали всіляких гараздів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...