вівторок, 23 жовтня 2012 р.

У КУЗЬМІВЦІ 4-и ХЛОПЦІ ПРИПАДАЄ НА ОДНУ ДІВЧИНУ



Кузьмівка – центральне село Кузьмівської сільської ради. Крім нього до її складу входять Підгірник, Яблунька, Волоша.  Незважаючи на те, що село пережило нелегкі часи, кузьмівчани ревно бережуть надбання предків, їх традиції, місце, де народилися, піклуються про прийдешні покоління.
Бюджет сільської ради по власних доходах загального фонду виконали на 129%, тобто при затвердженому з урахуванням змін плані 138,5 тис. грн. фактично надійшло 178,7 тис. грн. (або додатково отримали 40,2 тис. грн.). У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження в цілому збільшились на 71,7 тис. грн. (67%). 
 При вході в школу на видному місці привертають увагу паспорт та інформація про традиції закладу, про які розповіла також директор Тетяна Вєтрова. До слова, голова райдержадміністрації Анатолій Остапчук пообіцяв особисто преміювати того сільського голову, який першим якісно зробить паспорт сільської ради й державну атрибутику. Гостей щиро зустріли господарі з піснями, оберегами, що подарували, театралізованою виставою відновленої ярмарки та екскурсією, яку провела другокласниця Вікторія в шкільному музеї. Вчитель української мови та літератури Поліна Оліфер розповіла, що він виборов 3 місце у І Всеукраїнському конкурсі громадських музеїв, а грамоту вручив Герой України Петро Тронько. Музей нагадує сільську хату, бо саме вона є тим земним раєм, як сказала Поліна Кирилівна, в якому прозвучав найвищий гімн на землі – колискова матері. Завідувачка Волошанською початковою школою Ніна Онищук запрошувала на навчання всіх бажаючих дітей із Короста, Великого Вербчого, Кричильська. Тут - гарні ліс і річка, і село, але, на жаль, не вистачає учнів. А от у сільському клубі не можуть пригадати, коли був останній концерт: на 8 Березня чи День Перемоги. Можна, звісно, сказати, що ніхто не приїжджає з концертами та й люди тут переважно пенсійного віку, тож неохоче збираються на заходи. А де ж власна ініціатива? До сусідів у яблунський заклад культури приїжджають і з Кузьмівки, й Костополя.  Часто навідується дільничний інспектор міліції, а найголовніше (дівчата, зверніть увагу) тут дуже багато хлопців. Пам’ятаєте, як у тій пісні: «Потому что на 10 девченок по статистике 9 ребят»? Так от, тут на кожну представницю прекрасної статі по 4 парубки. Яблунська ЗОШ І-ІІ ступенів, яку 26 років очолює мудрий педагог Олена Левчук, у січні 2013 святкуватиме свій 50-літній ювілей. Розташована вона у мальовничому куточку Сарненщини, де 25 дітей навчає 6 учителів. Але які вони всі дружні! Якщо треба щось зробити – то всім миром. Про це свідчить чистота території і затишок у класах і світлиці. Тут ніхто не пропускає уроки просто так. А ще всі після закінчення Альма-матер здобувають середню освіту й професію в Сарнах, Костополі та Рівному.
Використано матеріал з газети
"Сарненські новини!

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...